Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FETÖ/PDY SORUŞTURMASI!...

FETÖ/PDY SORUŞTURMASI!...

Zonguldak’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında tutuklanan kiÅŸinin yargılanmasına baÅŸlandı. 

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İbrahim Ardıç, sanık avukatı ve yakınları katıldı.

"Terör örgütüne üye olmak, üye olduÄŸu örgütün kitap, CD ve dergilerini dağıtarak terör örgütü propagandası yapmak, Bank Asya aracılığı ile örgüte finansal destek saÄŸlamak" suçlarından tutuklu yargılanan Ä°brahim Ardıç hakkında iddianame okundu.

Mahkeme BaÅŸkanının söz verdiÄŸi sanık, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, 2002’de emekli olmasının ardından piyasada elektrikçi olarak çalıştığını, elektrik iÅŸlerini yapmak için gittiÄŸi evlerde de öğrencilerle tanıştığını ve çocuklarını okutmak için bu öğrencilerin evlerindeki ev eÅŸyalarına yönelik alım satım da yaptığını söyledi.

Eşyaları koymak için kiraladığı bir depoya öğrencilerin koyacak yer bulamadıkları için koli ve poşetlerle kitaplarını bıraktıklarını ancak bu içerikleri hakkında bilgisi olmadığını ifade eden İbrahim Ardıç, şöyle konuştu:

"Öğrenciler bu kitapları daha sonra alacaklarını söylediler ama birçoÄŸu almadı. Ben kendi adıma kanunsuz bir ÅŸey yapmadım. Bunlar adına ev tutmadım. Sadece geçimi için uÄŸraÅŸan insanım. Ben bunların FETÖ gibi bir yapıya ait olduklarını 15 Temmuz’dan sonra anladım. Bank Asya’daki hesabı da 2014 baÅŸlarında açtırdım. Kızım Isparta’da öğretmendi. 2012’de iÅŸe baÅŸlamıştı. Bana para göndermesi için o hesap açılmıştı. Ama 50 lira dışında hiç para yatırılmadı. Ayrıca ben FETÖ’nün bankaya yardım yapılması çaÄŸrısını da duymadım. Ben FETÖ yapılanmasına sahip bir insan deÄŸilim. Suçları kabul etmiyorum, bütün terör örgütlerini lanetliyorum. 15 Temmuz gecesi de evdeydim. Benim kitaplarla ne iÅŸim olsun."

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek tanıkların dinlenmesi, sanığın ByLock kullanıp kullanmadığının tespiti için duruşmayı erteledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo