Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FETÖ’den Yargılanan Paşaya Tahliye!..

FETÖ’den Yargılanan PaÅŸaya Tahliye!..

- Tuğgeneral Birol Şimşek adli kontrol şartıyla tahliye edildi


 

Zonguldak’ta aralarında TuÄŸamiral Hasan DoÄŸan, Deniz Albay Mustafa Kemal Öztürk, Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler ve TuÄŸgeneral Birol ÅžimÅŸek’in de bulunduÄŸu dört komutan dördüncü kez hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, tutuklu sanıklardan Birol ÅžimÅŸek’in adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Tuğgeneral Birol Şimşek, komutanlıkta görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Deniz Albay Mustafa Kemal Öztürk ile avukatları ve yakınları katıldı. 5 Nisan 2017 günü görülen duruşmada 8 tanık dinlenmiş ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma bugüne ertelenmişti.
Mahkemede tanıklardan S.A.’nin dinlenilmesinin ardından sanıklara söz verildi. Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti. Dönemin Zonguldak Garnizon Komutanı TuÄŸgeneral Birol ÅžimÅŸek’in adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Ä°lk duruÅŸmada, 15 Temmuz baÅŸarısız darbe gecesinde ailesi ile Kıbrıs’ta tatilde olduÄŸunu ifade eden ÅžimÅŸek, adının sözde sıkı yönetim komutanları listesinde yazmasına raÄŸmen ülkesine gelerek teslim olduÄŸunu ifade etmiÅŸti. ÅžimÅŸek ve Günler TSK tarafından meslekten ihraç edilmiÅŸti.


19 Ocak 2017 tarihinde hakim karşısına çıkan ÅžimÅŸek, kendi adını sıkı yönetim listesine yazanlardan da ÅŸikayetçi olduÄŸunu ifade etmiÅŸti. ÅžimÅŸek, önceki duruÅŸmalardaki savunmalarında, “Hiçbir irtibat ve baÄŸlantım olmadığı, hayatım boyunca iliÅŸkim olmadığı FETÖ denilen yapıyla iliÅŸkilendirmem, sıkıyönetim direktifi adı altında listede adımın yer almasından dolayı cezaevinde bulunmaktan dolayı büyük üzüntü içindeyim. Hiçbir ilgim olmayan konuda yer almadığım örgüt hakkında savunma yapmak zor geliyor. Ä°smimin hainlerce yazılmasıyla suçlanıyorum. Ä°smimin neden yazıldığını bilmiyorum. 55 yıllık hayatımda FETÖ’den uzak durdum. Bu listeyi hazırlayan, planı yapan, kendi milletine ateÅŸ açan hainlerden listeye adımı yazanlardan ÅŸikâyetçiyim" ifadelerine yer vermiÅŸti.
Mahkeme ise diÄŸer tutuklu sanıklar Kamil Günler, TuÄŸamiral Hasan DoÄŸan ve Deniz Albay Mustafa Kemal Öztürk’ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. DuruÅŸma ise dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Öte yandan hazırlanan iddianamede sanıkların "Anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etmek" suçlarından iki kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ile 7 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo