8 o C Kdz. Ereğli

FETHİN YIL DÖNÜMÜ, EREĞLİ’DE TÖRENLE KUTLANDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Gündem 4 yıl 11 ay 6 gün 18 saat 23 dakika önce 689

Haberi Paylaşın

Zonuldak'ın Ereğli ilçesinde de, 29 Mayıs İstanbul’un fethinin 566’ncı yıldönümü dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirildi.
Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde Merkez Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçenin Belediye Başkanı, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum ve daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Banu Ünlüer, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuşmada, İstanbul’un tarihin her döneminde önemli bir şehir olduğunu söyledi. Ünlüer, “İstanbul yüzyıllarca Osmanlı Devleti’nin başkenti oldu. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal, kültürel ve ekonomik merkezi olmaya devam ediyor. 29 Mayıs 1453 İstanbul’un fethi milletimize ve tüm nesillerimize kutlu olsun” dedi.
Daha sonra Tarih Öğretmeni Rezzan Kayıkçı, İstanbul’un Fethini tarihsel süreçleri ile anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Programda öğrencilerinin sahnelediği ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un Fethini konu alan tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul Fethi dolayısıyla gerçekleştirilen resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program son buldu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 7 saat 39 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 19 saat 40 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 16 saat 7 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 15 saat 8 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 21 saat 1 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 10 saat 15 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 5 saat 45 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 18 saat 34 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 7 saat 10 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 10 saat 45 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?