Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FESTİVAL KORTEJİNE "EREĞLİ İL OLSUN DAMGASI !

FESTÄ°VAL KORTEJÄ°NE "EREÄžLÄ° Ä°L OLSUN DAMGASI !

Festival korteji renkli görüntülerle geride kaldı. Bu yılki yürüyüşün ana teması ‘Ereğli İl olsun’ oldu.


23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Bu yılki yürüyüşün ana teması ‘EreÄŸli Ä°l olsun’ oldu. Onbinlerce EreÄŸlili, göğüslerinde ‘EreÄŸli il olsun’ yazısıyla, pankartlarla, kostümlerle hep birlikte tüm Türkiye’ye, siyasetçilere il olma isteÄŸini haykırdı.

Festival ruhu Kdz. EreÄŸli’yi sardı. 23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nde yapılan kortej yürüyüşü ‘EreÄŸli Ä°l Olsun’ yürüyüşüne dönüştü. Rengarenk görüntülerin yaÅŸandığı yürüyüşte onbinlerce EreÄŸlili kostümlerle hep birlikte tüm Türkiye’ye, siyasetçilere il olma isteÄŸini haykırdı.

Erdemir caddesinden başlayan kortej yürüyüşüne chp Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, madenciler, şehit aileleri ve gaziler ile onbinlerce Ereğlili katıldı.

Bando eÅŸliÄŸinde çeÅŸitli ülkelerden gelen halk dansları ekipleriyle ana sahneye kadar yürüyen katılımcılar, hep bir ağızdan ‘EreÄŸli Ä°l Olsun’ diye haykırdı.

EYLEM ERTUÄžRUL: EREÄžLÄ° Ä°L OLMAYI HAKEDÄ°YOR

CHP Zonguldak milletvekili Eylem Ertuğrul, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“DeÄŸerli EreÄŸli’li hemÅŸehrilerim ve Türkiye marka haline gelmiÅŸ en görkemli en coÅŸkulu en büyük festivaline misafir olarak gelmiÅŸ sevgili misafir vatandaÅŸlarımız hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. HoÅŸgeldiniz.

Türkiye’nin incisi Karadeniz EreÄŸli’nin marka festivalinde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyduÄŸumu ifade etmek isterim.

Şu bir gerçektir; aynı şeye inanan, birlik içerisinde olan, birlik içerisinde hareket insanlar başarıya mutlaka ulaşırlar.

Kdz.EreÄŸli’nin de birlik olduÄŸunda, beraber olduÄŸunda baÅŸaramayacağı hiç bir ÅŸey yoktur.

Buna gönülden inanıyorum. Birlikte ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Herkese buraya geldiği için tekrar teşekkür ediyorum. Hepimizin bu güzel yaz akşamında bu muhteşem festivalden güzel anılarla ayrılmamızı diliyorum.

BaÅŸta Sayın BaÅŸkanım olmak üzere Festival komitemize ve tüm görevlilere ÅŸimdiden teÅŸekkür ediyorum. Ä°yi eÄŸlenceler diliyorum.”

POSBIYIK: EREÄžLÄ° Ä°L OLSUN

Dünyaya bir kez daha ‘Sevgi, Barış, Dostluk’ diye haykıran ve EreÄŸli’nin Ä°l Olma talebini yineleyen BaÅŸkan Posbıyık ÅŸunları söyledi:

“Hepinizi her zaman olduÄŸu gibi Sevgi Barış Dostluk duygularımla selamlıyorum.23. Festivalimizi yapıyoruz ve iyi bir baÅŸlangıç yaptık. Dün akÅŸam bu alanda keyif içerisinde hep birlikte eÄŸlendik, coÅŸku içerisindeydik.

Zaten amacımız bu. Size söylediğim öğütleri unutmuyorsunuz. 4 gün ne ekonomi ne enflasyonu hiçbir şeyi düşünmeyeceksiniz, söz mü?

Zaten sıkıntıdan boğulduk. Hiç olmazsa 4 gün hiç bir şey düşünmeyeceğiz ve hep beraber eğleneceğiz.

Kdz. EreÄŸli Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali gerçekten Türkiye’de hatta Avrupa’da sesini duyurdu. Türkiye’nin en kalabalık ve en büyük bütçe harcaması ile yapılan festival.

Bodrum Belediye BaÅŸkanı Ahmet Aras iyi dostumdur; telefon ediyor “ya sen bunu nasıl yapıyorsunuz?” EÄŸer ben Bodrum’un, o zengin turizm bölgesinin bu yaptığım 20 katını yaparım dedim. Dolayısıyla gerçekten Türkiyede ses getiriyor. Ulusal basın dün akÅŸamı yazmaya baÅŸladı. Ama biz sadece ÅŸarkı söyleyen sanatçılarımız ile deÄŸil kültür faaliyetlerimizle, bugün plajda inanılmaz etkinlikler vardı. Denizde etkinlikler vardı. Yine bu alanlarda ressamlarımız falan çalışıyorlar. Sergilerimiz devam ediyor.

Yarın akÅŸam CehennemaÄŸzı maÄŸaralarında çok güzel etkinliklerimiz var.  Çok deÄŸerli sanatçılarımız inÅŸallah gelecek. Ve sanat kültür festivalini sizlerle birlikte zevkle sürdüreceÄŸiz.

Dün akşam meşalemizi yaptık. Bugün açılış konuşmasını ayın vekilim ile yapıyoruz. Ve peşinden de tam anlamıyla yola koyulacağız.

Az evvel kortej yürüyüşü inanın muhteşemdi. Bütün katılımcılara, gruplara, göğüslerinde il olsun yazısıyla gururla dolaşan çocuklarımıza, gençlerimize kadınlarımıza teşekkür ediyorum. inanın beni son derece duygulandırdı ve mutlu oldum

Kdz.Ereğli İl olmayı hak etmiştir. Biz buraya bir vilayet konağı yapılsın diye istemiyoruz. Aynı zamanda iki milletvekili buradan seçilecek, belli bütçemiz olacak. Gençlerimize yeni istihdam alanları açacağız inşallah

Ve 23 ilçe içerisinde ekonomik yönden, sayısal yönden kriterlere net olarak uyan Kdz. EreÄŸli. Bunu devlet büyüklerinden bekliyoruz. Bugün kortejimizde gençlerimiz kadınlarımız EreÄŸli Göğüslerinde EreÄŸli il olsun yazarken gerçekten muhteÅŸemdiler. Göztepede EreÄŸli Ä°l Olsun diye ışıklı reklam var. EreÄŸli’nin her tarafını EreÄŸli ile Olsun diye donattık

Ä°nÅŸallah sizlerin kararlılığı ile bizlerin inancı il mücadelesi ile, sayın vekilimiz meclite çok güzel bir konuÅŸma yaptı  onların önderliÄŸi ile birlikte bu iÅŸi hep beraber halledeceÄŸiz. Dualasrımız ile birlikte..

Festivalimiz kazasız, belasız, olaysız keyifli bir ÅŸekilde geçsin diliyorum.”

BARIŞ GÜVERCİNİ UÇURULDU

Milletvekili Eylem Ertuğrul, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, oğlu Tuğberk Posbıyık, kızı Tuba Posbıyık Urcu ve torunları ile birlikte sahneye çıkarak barış güvercini uçurdu.

 

FESTÄ°VAL KORTEJÄ°NE "EREÄžLÄ° Ä°L OLSUN DAMGASI !

Festival korteji renkli görüntülerle geride kaldı. Bu yılki yürüyüşün ana teması ‘Ereğli İl olsun’ oldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo