Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Fermalı Av Köpekleri Ve Korucu Irklar Güzellik Yarışması

Fermalı Av Köpekleri Ve Korucu Irklar Güzellik Yarışması

- AVKIF Genel Sekreteri Aslan:
- "Amacımız, avcılarımızın birlik ve beraberliği"

Uluslararası Avrasya Köpek Irkları Koruma Federasyonu (AVKIF) fermalı av köpekleri ve korucu ırklar güzellik yarışması Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde gerçekleÅŸtirdi.

Ä°lçeye baÄŸlı DaniÅŸmentli Köyü’ndeki piknik alanında 40 ilden 80 av köpeÄŸinin katıldığı yarışmada dereceye giren ilk 3 av köpeÄŸinin sahibine çeÅŸitli ödüller verildi.

Yarışmanın yapıldığı alanda bazı noktalara bırakılan bıldırcın ve yemleri, belirlenen kurallar doğrultusunda bulmaya çalışan av köpeklerinin çabası renkli görüntüler oluşturdu.

AVKIF Genel Sekreteri Con Aslan, yarışmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiliz, Continental ve Kovucu ırklar olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmaların büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Yarışmalarda ilk 3’e giren köpekler için sahiplerine köpek yemi, kupa, birincilere de av tüfeÄŸi hediye edildiÄŸini anlatan Aslan, ÅŸunları kaydetti:

"Hakemlerimiz tarafından üç kategoride deÄŸerlendirmeler yapıldı ve ilk 3’e girenlere kupa, köpek yeminin yanı sıra birincilere tüfek hediye edildi. Amacımız avcılarımızın birlik ve beraberliÄŸi. Yine elimizde bulunan güzel av köpeklerimize niÅŸanlı bulma, evlendirme, damat ve gelin adayı bulabilme ortamı yaratıyoruz. Bunlar çok güzel ÅŸeyler."

Türkiye’deki sokak köpekleri de dahil olmak üzere tüm köpekleri kayıt altına almak için çaba harcadıklarını anlatan Aslan, "Maddi çıkar peÅŸinde deÄŸiliz. Åžu anda TekirdaÄŸ, Edirne, Kırklareli, Bursa, Ankara, Kütahya, Ä°zmir, Ankara’nın da aralarında bulunduÄŸu yaklaşık 40’a yakın ilden köpekler var. Ben 800 kilometre mesafede olan Ä°zmir’den geldim. Bu yörede yapılan ilk yarışma bu." dedi.

Aslan, av mevsiminin kapanmasıyla av köpeklerinin tembelleştiğini, yapılan bu tür etkinliklerle de köpeklerin performansını artırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Yarışma hakemi Turgay Özpınar da ilk 3’e giren av köpeklerinin sahiplerinin tanışma fırsatı bulduÄŸunu belirterek, "Kendi aralarında söz kesiyorlar, yarın eÅŸlemeler yapılıyor, doÄŸru yavrulamalar ve doÄŸru köpekler çıkıyor. Bu yarışmalar da bir nevi bunun için." ifadelerine yer verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo