Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FEN LİSESİ İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR

FEN LÄ°SESÄ° Ä°NÅžAATI HIZLA DEVAM EDÄ°YOR

FEN LÄ°SESÄ° Ä°NÅžAATI HIZLA DEVAM EDÄ°YOR

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, İnşaat çalışmaları son aşamaya gelen Kdz. Ereğli Fen Lisesi hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Beraberinde AK Parti Yönetim Kurulu Ãœyeleri ile birlikte Fen Lisesi yapım inÅŸaatını ziyaret eden Çakır, burada inÅŸaatın yapımını üstlenen Firma Sahibi Ali Bulut’la birlikte okulu gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

2. DÖNEME YETİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çakır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Fen Lisesi’nin 2014-2015 eÄŸitim öğretim yılının 2. Dönemine yetiÅŸtirilmesi için yüklenici firmanın yoÄŸun bir gayret gösterdiklerini belirterek ÅŸunları söyledi:

Kdz. EreÄŸli Ä°lçesinde son birkaç yıl içinde 12-13 okul bitirmemize raÄŸmen bitiremediÄŸimiz bir okul vardı; oda Fen Lisesiydi. Burada yüklenici firma ve alt yükleniciler arasında yaÅŸanan ödeme sorunları nedeniyle çalışanlar eylemler yapmış, yüklenici firmanın inÅŸaatı bitiremeyeceÄŸi anlaşılmış ve bunun üzerine ihale feshedilmiÅŸti. Sizlerin de yakinen takip ettiniz bu olaylar sonrasında kaybettiÄŸimiz zamanlar oldu.  EreÄŸlili EÄŸitim Gönüllüsü, Hayırsever Ä°brahim Ä°zmirli’nin yaptığı bağışın yanı sıra Yaklaşık 12 Milyon liralık bir yatırım olan Fen Lisesi, 2011 yılında baÅŸlamış, okulun 2013- 2014 eÄŸitim yılı ikinci dönemine yetiÅŸmesi için Kdz. EreÄŸli Kaymakamlığımızın yeniden ihaleye çıkmasının ardından ihaleyi alan yüklenici firma çalışmalara hamdolsun hızlı bir ÅŸekilde baÅŸladı.

 

“Ä°NÅžAATTA 50 KİŞİ ÇALIÅžIYOR”

Okul inÅŸaatında olumlu bir tabloyla karşı karşıyayız.  Bugün bu binayı sizlerle birlikte gezdik. Yaklaşık 50 kiÅŸi çalışıyor. Okul İçerisindeki çalışmaları ve çevre düzenlemesini bitirerek, 2. EÄŸitim öğretim dönemine yetiÅŸtirmeye çalışacağız.

 

“EMEĞİ GEÇENLERE TEÅžEKKÃœR EDÄ°YORUM”

Fen Lisesi okul hizmet binamızın bu noktaya gelmesinde önemli katkıları bulunan ValiliÄŸimize, Ä°l Özel Ä°daremize, Kdz. EreÄŸli Kaymakamlığımıza ve AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Ercan Candan’a  EreÄŸli halkı adına teÅŸekkür ediyoruz.  Bu okulu hizmete açmamızla birlikte EreÄŸli’de en üst puanla okul kazanan tüm çocuklarımızın kendi ÅŸartlarında, kendi okul binalarında eÄŸitim görecekler.  BildiÄŸiniz gibi bu öğrencilerimiz belli bir dönem Kırmacı’da ki okulda, ÅŸu anda Anadolu Lisesindeki okul binasında eÄŸitim almalarından rahatsızız. Ä°kinci dönem inÅŸallah bu öğrencilerimizi burada baÅŸlatacağız.

 

“HEDEF 2017’DE TEKLÄ° EĞİTÄ°M”

Bundan sonra EreÄŸli’de eÄŸitim açısından çok da sıkıntımız görünmüyor.  Milli eÄŸitime kazandırmaya çalışacağımız, yeni orta okul ve liseler var. EreÄŸli’de tekli eÄŸitim istiyoruz. Hedefimizde 2017 yılında EreÄŸli’de tekli eÄŸitime geçilmesidir.  Ä°nÅŸallah bunda da muvaffak oluruz.”

 

ANKARA FAYDALI GEÇTİ

Bir gazetecinin Kdz. EreÄŸli Belediye baÅŸkanı Hüseyin Uysal, ve AK Partili Belediye Meclis Ãœyeleri ile birlikte pazartesi günü AK Parti Genel Merkezine  gerçekleÅŸtirilen ziyarete iliÅŸkin sorusu üzerine ise Çakır şöyle dedi:

“AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yerel Yönetimlerden Sorumlu BaÅŸkanımız Abdulhamit Gül’ün talebi üzerine Ankara’ya gittik. Sayın Gül’ün  “Birde ben sizinle istiÅŸare edeyim.” düşüncesi üzerine gerçekleÅŸmiÅŸ bir görüşmedir.  Biz orada Belediye ve belediye meclis üyeleri ile alakalı gittik. Ankara’da hoÅŸ sohbet bir toplantı gerçekleÅŸtirdik. Sayın Gül’ün tavsiyelerini tecrübelerini aldık. Oldukça olumlu geçti. Bunun yanı sıra genel merkezimiz nezdinde ziyaretlerde bulunduk.  Bundan sonra Belediye baÅŸkanımızla, belediye meclis üyelerimizle birlikte daha sık biraya geleceÄŸiz. Türkiye’nin kader seçimleri olan 7 Haziran 2015 seçimleri ile alakalı hep birlikte çalışacağız. “AK Parti içeresinde bir ÅŸey çıkar mı? Bir tatsızlık çıkarda, biz bundan faydalanırız” diye bekleyenlere buradan üzücü haberi vereyim; AK Parti ailesinde böyle bir ÅŸey olmaz. Herkes yerini, konumunu biliyor, herkes yerinde, alanında partisine, EreÄŸli’ye, Zonguldak’a hizmet etmeye çalışıyor.” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo