Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Facebook’ta aldanmayın, bunu paylaşmayın

Facebook’ta aldanmayın, bunu paylaşmayın

Facebook’ta hızla yayılan ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan mesajı görürseniz paylaşmayın, hatta arkadaşınızı da uyarın!

Sosyal medyada son günlerde hızla yayılan bir içerik kullanıcıların ’zoraki’ olarak uyarı mesajını yayınlamasına neden oluyor. 

Facebook’ta kullanıcıların paylaştığı içerik ise şöyle:

"RESMILEŞTI DİKKAT!!!T.C. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 16.02.2016 tarih ve 69471265-010-06/1955 sayılı Milli Güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkındaki Genelge (2016/4) Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Ayrıca MİT Müsteşarlığı 
Sosyal Ağ Bildirgesi doğrultusunda Facebook’un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.NOT: PAYLASMAYIN DUVARINIZA YAPISTIRIN."



İşin ilginç yanı ise son bölümde yazan not; zira ’paylaşmayın duvarınıza yapıştırın’ cümlesi bile birbiriyle çelişiyor. 

Elbette bu açıklama gerçeği yansıtmıyor ve daha da önemlisi sizin bu içeriği paylaşmanızın da bir gereği yok. Daha önce pek çok kez bu tip gerçeği yansıtmayan içerikler kullanıcılar arasında hızla yayılmış; ancak asparagas olduğu çok geçmeden ortaya çıkmıştı.

 

hürriyet

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo