Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FACEBOOK KİTAP OLDU!..

FACEBOOK KÄ°TAP OLDU!..

2004 yılında Mark Zuckerberg’in kurduÄŸu sosyal medya sitesi Facebook, bugün milyonlarca üyeye sahip ve gerçek bir iliÅŸkiyi bitirebilecek güçte.

İletişim Uzmanı, Eğitmen ve Sosyal Medya Danışmanı
Nurhan Demirel, Facebook’un hayatımızda neleri deÄŸiÅŸtirdiÄŸini ve iliÅŸkileri nasıl etkilediÄŸini ’Ä°liÅŸkisi Yok’ isimli kitabında yazdı.

Ä°liÅŸkilere son nokta Facebook’ta koyuluyor

Kitabında, iliÅŸkilerin artık sanal alem üzerinden yürüdüğünü ve ’sorun sende deÄŸil, bende’ tarzında ayrılık konuÅŸmalarının tarihe karıştığını ifade eden yazar konu hakkındaki sözlerini sürdürüyor: "Günümüzde iliÅŸkiler sosyal aÄŸlarda baÅŸlayıp, sosyal aÄŸlarda bitiyor ya da gerçek hayatta baÅŸlıyor ama yine sosyal aÄŸlarda bitiyor. Romantizmde kariyer yapmak zaten zorlu bir süreçti, artık daha da güçleÅŸti. Ä°liÅŸkiler yeterince karmaşıkken, bir de Facebook’ta nasıl pozisyon alacağınızı kestirmek iliÅŸkileri daha da çetrefilli bir hale getiriyor. Gelinen noktada Facebook’ta paylaşılan bir fotoÄŸraf, imalı bir söz ya da iliÅŸki durumu deÄŸiÅŸikliÄŸi gerçek bir iliÅŸkinin ya da evliliÄŸin bitmesine neden olabiliyor."

İlkokul arkadaşını değil, partnerini bul



Kitap toplamda 9 bölümden oluşuyor.
Facebook’un insan iliÅŸkilerini nasıl etkilediÄŸi, ayrılıklara ve boÅŸanmalara neden olduÄŸu anlatılıyor. Kitapta Facebook iliÅŸki durumları, Facebook çapkınları ve eski sevgiliden Facebook arkadaşı olur mu? gibi baÅŸlıklar yer alıyor. Yazar kitapta, Facebook’un kurulduÄŸu günden beri geçirdiÄŸi evrimi ve sosyal ağın tehlikelerinden bahsediyor. Ä°lk kurulduÄŸu yıllarda ilkokul arkadaşınızı bulmayı vaat eden Facebook, bugün bir arkadaÅŸlık sitesine dönüşmüş durumda.  

Çocuklarınızı bilinçlendirin, sosyal ağın tehlikelerinden koruyun

Facebook’a üyelik için alt sınırın 13 yaÅŸ olmasına raÄŸmen 10 yaşın altında 5 milyondan fazla çocuk üye olduÄŸuna dikkat çeken ve aileleri Facebook’ta çocuklarını bekleyen tehlikelere karşı uyaran yazar, bugünün ÅŸartlarında sosyal medyayı yasaklamanın mümkün olmadığını; bu nedenle çocukların sosyal medyanın doÄŸru kullanımı ve karşılaÅŸabilecekleri tehlikeler hakkında bilinçlendirilmesi konusunda ailelerin sorumluluk alması gerektiÄŸini belirtiyor.

Ä°liÅŸkisi Yok’, Avrupa Yakası Yayınları etiketiyle kitapçılardaki yerini aldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo