Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EYLEMLER SÜRECEK..

EYLEMLER SÃœRECEK..

Tat Metal Çelik Sanayi ve Ticaret AÅž’de yaÅŸanan iÅŸten çıkarma iddialarına, Türk Metal Åžubesi sert  tepki gösterdi.

400 işçisi bulunan Tat Metal’de örgütlenme çalışmalarını sürdüren, aynı zamanda EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) yetkili Türk Metal yöneticileri, 1000’in üzerinde Erdemir işçisiyle birlikte otobüslerle geldiÄŸi Karadeniz EreÄŸli Organize Sanayi Bölgesi’nde ÅŸirkete yaklaşık 500 metre mesafede araçlardan inerek yürüyüşe geçtiler.

Çeşitli sloganlar atarak Tat Metal önüne gelen işçiler, burada da emek ağırlıklı sloganlarını sürdürdüler.

Türk Metal Åžube BaÅŸkanı Metin Ercan, burada yaptığı basın açıklamasında, fabrika önündeki eylemi, Tat Metal’in işçi üzerinde oluÅŸturduÄŸu baskı ve iÅŸten çıkarmalara yönelik gerçekleÅŸtirdiklerini söyledi.

Ercan, Tat Metal’deki örgütlenme çalışmalarına, fabrikadaki işçilerin talebi üzerine baÅŸladıklarını anlatarak, ÅŸunları kaydetti:

“YETERLÄ°LÄ°K BAÅžVURUSU YAPTIK”

Burada çalışan işçi arkadaÅŸlarımızın talebi üzerine Tat Metal’de baÅŸlattığımız örgütlenme çalışmalarımızda sonuca gidilmiÅŸ, oldukça kısa sürede de ’tespit talebini’ yapar hale gelecek üye sayısına ulaÅŸmış bulunuyoruz. Bu kapsamda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na “Ãœye Yeterlilik Tespit Talebi”nde bulunduk.

İŞÇİYE GÖZDAĞI VERDİLER

Çalışanın, emeğinin karşılığını daha iyi alabilmesi, daha iyi koşullarda iş hayatını sürdürebilmesi için verdiğimiz mücadelede ne yazık ki üzücü olaylar da yaşıyoruz. İşte burada gerçekleştirdiğimiz eylemin ana sebebi de, örgütlenmek isteyen işçilerin bu talebine sıcak bakmayan işverenin, tüm çalışanlara adeta gözdağı vermek için işçi çıkarmalara yönelmesidir

“Ä°ÅžTEN ÇIKARILDI, GELME” DENÄ°LDÄ°

Åžu anada kadar ne yazık ki 20 kadar emekçi kardeÅŸimize ’iÅŸten çıkarıldın, gelme’ denildiÄŸini öğrenmiÅŸ bulunuyoruz.Åžirket yetkilerinin, çalışanları bire birer odalara çağırıp, ’e-devlet’ ÅŸifreleri isteyerek, sendikamıza üye olup olmadıklarını belirlemek ve ’iÅŸten atarız’ tehdidiyle üyelikten ayrılmalarını saÄŸlamak için baskı yaptıklarını da biliyoruz. “BU ANAYASAL SUÇDUR”

Bu anayasal bir suçtur. Bunları isteyenleri de tespit ettik. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.İşçi kardeÅŸlerimizin böylesine haklı taleple geldikleri sendikamız Türk Metal’in, yaÅŸanan bu olumsuzluklar karşısında duyarsız kalması mümkün deÄŸildir, bunu da bizden kimse beklemesin.

EYLEMLERÄ°MÄ°Z ARTARAK SÃœRECEK

Gerek iÅŸten çıkarılan arkadaÅŸlarımız ile çıkarılacağı söylenen arkadaÅŸlarımızın iÅŸ yerlerine geri dönmeleri, gerekse iÅŸten çıkarmaların son bulması amacıyla, Türk Metal Sendikası ve sendika üyesi Erdemir işçilerimizle birlikte buradaki eylemimizi sürdürmeye devam edeceÄŸiz.”

İŞÇİLER ANLATTI

DiÄŸer yandan, Tat Metal’den iÅŸten çıkartıldıklarını iddia eden bazı işçiler, kendilerine ÅŸirket yetkililerince büyük baskı uygulandığını anlattılar.

Sendikaya üye olmamaları konusunda gördükleri baskıya rağmen, sendika istediklerini belirten işçiler, şöyle konuştular.

“asgari ücretle çalışanlarımız var. Birçok sosyal hakkımızı alamıyoruz. Fazla mesai yaptırılıyor. Bunların giderilmesi için Türk Metal’e üye olduk. Ancak ÅŸirketten büyük baskı gördük. Ä°ÅŸten çıkarıldıktan sonra tekrar çağırarak sendikalı olmamamız yönünde söylemde bulundular. Halen içerideki arkadaÅŸlarımızı özel odalara alarak sendikadan istifa etmelerini istiyorlar.

Bize her ÅŸeyin iyiye gideceÄŸini söylediler ama her ÅŸey kötüye gidiyor. Ä°kramiyemizi., mesailerimizin yarım saatlerini kestiler. ArkadaÅŸlarımızın bir yıldır 12 saat çalıştırılıyor. Ä°nsani muamele göremiyoruz, tehdit altında çalışıyoruz. Hiçbir sosyal hakkımız, bayram ikramiyemiz yok. MaaÅŸlarımız en taban fiyattan ödeniyor. Åžu anda 1000 liraya çalışan arkadaşımız var.”

Ercan’ın konuÅŸmasının ardından bir süre daha slogan atan işçiler, olaysız ÅŸekilde geldikleri otobüslere binerek OSB’den ayrıldılar.

Bu sırada İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eylem sırasında güvenlik tedbiri aldı.

Eylem sırasında Türk Metal üyesi bir Erdemir işçisinin, robot kamera ile havadan çekim yaptığı gözlendi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo