Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EVLERİ YANAN AİLE YARDIM BEKLİYOR

EVLERÄ° YANAN AÄ°LE YARDIM BEKLÄ°YOR

Alaplı’da, bir süre önce evleri yanan ve akrabaların yanına sığınan 10 kiÅŸilik aile hayırseverlerden yardım bekliyor.

Alaplı ilçesine bağlı Sarıkadı köyünde yaşayan Kuru ailesi, yaklaşık 3 ay önce yeniledikleri evlerine yerleşti. Geçen hafta elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangından sonra evleri kullanılamaz hale gelen aile, akrabalarının yanına sığınmak zorunda kaldı.

Baba Selman Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin geçimini inÅŸaatlarda çalışarak saÄŸladığını söyledi.

Evinin yandığı gün bir akrabalarına ziyarete gittiklerini belirten Kuru, "Ä°nÅŸaatlarda çalışarak kazandığım parayla eski evi yenileyerek, 10 kiÅŸilik ailemle 3 ay önce evimize yerleÅŸtik. AkÅŸam akrabalarımı ziyarete gitmiÅŸtim. Evde kimse yoktu. Telefon geldi ’evin yanıyor’ diye. GittiÄŸimde evimin tamamen kül olduÄŸunu gördüm. Büyük emeklerle yenilediÄŸim evimin 1 saatte kül olması beni çok üzdü. Üçüz çocuklarım var. Yangından sonra ailemle birlikte akrabamızın yanına yerleÅŸtik. Evimi tekrar eskisi gibi yapacak gücüm kalmadı. Hayırseverlerimizden yardım bekliyorum" diye konuÅŸtu.

Sarıkadı Mahallesi’nin muhtarı Metin Kara da Kuru ailesinin ekonomik durumunun kötü olduÄŸunu dile getirdi.

Kaymakamlığa aileye yardımda bulunulması için baÅŸvuruda bulunduklarını aktaran Kara, "10 kiÅŸi bir evde yaşıyordu. Ailenin durumu iyi deÄŸil. Kaymakamlığımıza ve Türk Kızılayı Alaplı Åžubesi’ne yardım için baÅŸvuruda bulunduk. Hayırsever vatandaÅŸlarımızdan da yardım bekliyoruz" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo