Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU!.

EVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU!.

Zonguldak’ta, 8 yıl önce evinde ölü bulunan Åžefik Necdet Onart’ın tutuksuz olan cinayet zanlıların yargılanmasına baÅŸlandı.

Onart’ın MeÅŸrutiyet Mahallesi Cengiz Topel Mahallesi’ndeki evinde 24 Ekim 2008’de ölü bulunmasıyla ilgili Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruÅŸmasına tutuksuz sanıklar M.A.A. ve H.A. ile avukatlar katıldı.

Sanıklardan M.A.A, savunmasında, suçlamaları kabul etmediÄŸini belirterek, "Onart’ın evine perde takmak amacıyla iki kez gittim. ÃœÃ§Ã¼ncü kez gittiÄŸimizde ise maktulün eÅŸi Sıdıka Onart, eÅŸinin vefat etmiÅŸ olduÄŸunu söylemiÅŸti. Bunların tarihlerini tam olarak hatırlamıyorum. Aradan zaman geçtiÄŸi için hangi odalara perde taktığımızı da hatırlamıyorum. Ancak perde takma iÅŸini ustamız H.A. yapmaktadır. Ben de ona yardım etmekteyim. Zaman zaman oda içerisinde çalışmamıza engel olan eÅŸyaları kaldırdığımız ve bunlara dokunduÄŸumuz olmuÅŸtur. Ancak söz konusu eÅŸyalara hangi odalarda dokunduÄŸumu hatırlamıyorum. Biz, aynı gün bazen 7-8, bazen de 20’ye yakın eve girip çıktığımız oluyor. Maktule miras kaldığından haberim yoktu." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Sanık H.A. ise, Åžefik Necdet Onart’ın tamirat eÅŸyalarına, araç ve gereçlerine ilgisinin olduÄŸunu öne sürerek, "Kendi aldığı araç gereçleri bize, ’iÅŸe yarar mı, iyi mi?’ diye gösterirdi. Ben, bu eve iki kez perde takmak için gittiÄŸimi hatırlıyorum. En son gittiÄŸimizde Sıdıka Onart, bize bir ÅŸey tamir etmemizi istemiÅŸti. Biz de, ’bunu amca yapabilir, bu kolay’ dedik. Kendisi de bize, ’amcayı kaybettik.’ dedi. Ben öldüğünü o zaman öğrendim." diye konuÅŸtu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuz yargılanmalarına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 19 Ekim tarihe erteledi.

MeÅŸrutiyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’ndeki evinde yaÅŸayan Onart, 24 Ekim 2008’de ikametinde öldürülmüş halde bulunmuÅŸtu.

Onart’ın, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside boÄŸularak öldürüldüğü saptanmıştı. 

Ekipler, evde kumbaradaki paralar ve birkaç altın kolye ile küpenin çalındığını belirlemişti.

Ä°l Emniyet Müdürlüğü AsayiÅŸ Åžubesi ekipleri ise, olaya iliÅŸkin yaptığı araÅŸtırma kapsamında ikametten alınan parmak izlerini sistemdeki kayıtlarla karşılaÅŸtırmış, parmak izlerinden birinin M.A.A’ya ait olduÄŸunu belirlemiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo