13 o C Kdz. Ereğli

“EVİMİZ ENGELİMİZ OLMASIN“ PROJESİ

Sağlık 9 yıl 17 gün 13 saat 47 dakika önce 1487

Haberi Paylaşın

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından yürütülecek olan "Evimiz Engelimiz Olmasın" projesi kapsamında, zihinsel engelli çocukların annelerine eğitim verilecek.

Gökçebey ilçesinde gerçekleştirilecek projede, 7-14 yaş zihinsel engelli 77 çocuğun annelerine ev ortamında çocuklarının yaşayabileceği kazaların önlenmesi konusunda bilgi ve beceri eğitimi verilecek.

Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda projenin tanıtım toplantısında, engelli çocukları ilgilendiren sosyal sorumluluk projesinin hayata geçmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Hayal edemeyecekleri bazı şeyleri bugün yaşadıklarını ifade eden Ergi, şöyle konuştu:

"Bundan 10 yıl önce engellilerimiz kapalı kapılar ardında toplumdan tecrit edilmişken, sağlanan sosyal, ekonomik ve eğitim imkanlarıyla toplumun birer ferdi olarak yaşamaya başlamışlardır. Toplumumuzda farkındalık yaratıldı. Bu da bize mutluluk vermekte. Ama bunun sonu yok. Toplumla bütünleşen ve güzel bir eser ortaya çıkaran herkese teşekkür ediyorum."

Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin de sosyal projelerin birçok etkisinin olduğunu dile getirdi.

Proje koordinatörü ve BEÜ Zonguldak Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sevim Çelik ise zihinsel engelli çocuğa sahip ailelerin yarısının, çocuklarında sürekli kaza ve yaralanma olacağı korkusunu yaşadıklarını ve çevrelerinden hiçbir zaman sosyal destek göremediklerini kaydetti.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 18 saat 52 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
10 saat 4 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 14 saat 9 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 13 saat 43 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 11 saat 22 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 7 saat 58 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 18 saat 26 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
12 saat 33 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 12 saat 14 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !