13 o C Kdz. Ereğli

EVDE YOKUZ !.

Ereğli Belediyesinin su tahsilat yöntemi tartışma konusu oldu.3 aydır boş olan evine cep mesajla su faturası gelen vatandaş isyan etti.

Gündem 3 yıl 11 ay 10 gün 17 saat önce 10226

Haberi Paylaşın

Bölge Belediyeleri suda % 20 ile 50 arasında indirim yaparken Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Mart, Nisan ve Mayıs ayı su faturalarını saat okumadan Şubat ayı fatura bedelinin % 70’i oranında tahsil etmesi şaşkınlık yarattı.

3 aydır köyünde olmasına rağmen Ereğli’deki boş evine gelen su faturasını cep mesajı ile öğrenen vatandaş, bir şoku da Nisan faturasını ödemek için gittiği Belediye veznesinde yaşadı. Vatandaştan “Yukarının talimatı” diyerek Nisan ayının yanında Mayıs bitmeden Mayıs ayı faturası da tahsil edildi.

Aylardır Pazarda tezgâh açmayan esnafa işgaliye borcu yazan Ereğli Belediyesi, 3 aydır köyünde olan vatandaşın Ereğli’deki boş evine, saatlerin son kez okunduğu Şubat ayı faturası rakamının %70’ini fatura ederek cep mesajla gönderdi.

İhbar hattına gönderdiği ödeme dekontlarının altına mesaj yazan vatandaş, “ 3 aydır köyümdeyim. Ereğli Belediyesi köyümdeyken 3 aydır bana 40 lira civarında su faturası gönderiyor. Olacak iş değil, hadi ödeyelim dedik. Nisanı öderken ay bitmeden yukarının talimatı diyerek Mayıs ayını da ayını da ödememi istediler. Bazı belediyelerin yaptığı indirimse , Ereğli Belediyesi’nin yaptığı ne ? Aşk bu mu? Bunu haberleştirin ki. Milleti keriz yerine koyanlar utansın .” diye yazdı.

SOSYAL MEDYADA DA TEPKİ VAR !.

Ereğli Belediyesinin su da indirimden ziyade saat okumadan yaptığı uygulama sosyal medyada da tartışma konusu oldu. İşte o yorumlardan bazıları

N. T

Ereğli belediyesi de bana mesjla su borcu bildiriyor ama ortada faturam yok. Anlamadım nasıl iş???

Z. K

Aynen bızede geldı tutar fazla yazmışlar

Z. K

benimde normalin üzerinde gelmiş . olmayana yardım ederken olandan mi alıyorlar acaba Robin hoodculuk oynuyor belediye herhalde.

T . Y

Demekki evde olsak yandık

İ .S

Adam festival yapamadı su tahsilatına başladı.

B. Y

Düzce’nin belediyesi suda % 50 indirim yapmış, 50 ödeyene 25 geliyor, bizde evde olmayana 25. İyi oluyor size herşey çok güzel.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 21 saat 5 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 12 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 19 saat 18 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 16 saat 22 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 15 saat 56 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 10 saat 11 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 20 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 14 saat 46 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
15 saat 45 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 18 saat 12 dakika önce KAZA ; 2 YARALI