Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EV HANIMLARI İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

EV HANIMLARI İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, ev hanımlarının ve piknikçilerin iÅŸini kolaylaÅŸtıracak yaÄŸmur sensörlü çamaşır toplama makinesi ve katlanabilir mangal yaptı.

TÃœBÄ°TAK 4006 Bilim Fuarı’na katılmak için hazırlık yapan Meslek Lisesi öğrencileri Tanju Koçak ve Berat TürkoÄŸlu, ev hanımlarının evde olmadıkları zaman yaÄŸmur yaÄŸmaya baÅŸladığında çamaşırların korunması ve pikniÄŸe giderken mangalın yer kaplamaması için katlanabilir mangal projesi geliÅŸtirdi.

Öğrenci Tanju Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde annesinin balkona astığı çamaşırlardan esinlenerek, yaÄŸmur sensörlü çamaşır toplama aleti ürettiÄŸini söyledi.

Projeyi 3 arkadaş geliştirdiklerini ifade eden Çolak, şu ifadelere yer verdi:

"Ev hanımları evde olmadıkları zaman ya da gece uyurken yaÄŸmur yaÄŸmaya baÅŸlayınca çamaşırların ıslanmaması için yaÄŸmur sensörlü çamaşır toplama aleti projesi yaptık. YaÄŸmur damlası düştüğünde sensör yardımıyla ipte asılı olan çamaşırlar otomatikman kapalı bir alana çekiliyor. Bu sayede çamaşırlar ıslanmaktan kurtuluyor. Hava açtığında yine sensör yardımıyla çamaşırlar açık havaya çıkarak kuruyor. Mekanik aksamlar ve elektronik devreler hazırlayarak projeyi yaptık. Ev hanımları için büyük bir kolaylık olacağını düşünüyoruz."

Öğrenci Berat Türkoğlu ise piknik yapmaya giden piknikçilerin otomobilde mangalın çok yer kaplamasından hep şikayetçi olduğunu belirterek, "İnsanlar pikniğe giderken koltuklarının altına alıp taşıyabilecekleri mangal yaptık. Katlanabilir mangal tamamen saçtan üretilmekte mangalı yapıp işleri bittiğinde bir harekette katlanarak taşınabiliyor ve çok yer kaplamıyor." dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo