Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ETSO Adayı Özcan, kurmayları ile görüntü verdi

ETSO Adayı Özcan, kurmayları ile görüntü verdi

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Baykan Adayı Niyazi Özcan, EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile Karadeniz EreÄŸli’nin bir birine entegre olması gerektiÄŸini bildirdi.


Önünüzdeki aylarda yapılacak ETSO Organ Seçimlerine adaylığını açıklayan Özcan, Kahverengi Kafede düzenlenen toplantıda yaptığı konuÅŸmada, Oda’nın dernek, kulüp ya da cemaatle yönetilecek bir kurum olmadığını söyledi. Gücün, ancak Oda üyelerinden alındığında güç olduÄŸunu ifade eden Özcan, şöyle dedi:

“TSO, gücünü üyesinden alır”
“Ticaret ve Sanayi Odası’nın yakın bir zamanda seçimi var. ’Tek başına ordu’ denen Niyazi Özcan, sizin sayenizde bir ordu haline geldi. Bu seçimde aday arkadaÅŸlarımız var. Aday olup da olmayacak aÄŸabeylerimizde var. Çok enteresan ki Karadeniz EreÄŸli’nin hiçbir sorununu gündeme getirmeyen arkadaÅŸlar, bugün yine yönetime taliptirler. Ya da daha önce buralarda görev yapmış ağır aÄŸabeyler, yaÅŸlı aÄŸabeylerimiz TSO’ya aday olan arkadaÅŸları bir ÅŸekilde kontrol altında tutup kendi menfaat ve kendi yönetecek insanları idare edecek durumundular. EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası, ne bir dernek, ne bir kulüp ne de bir sözde cemaatle yönetilecek bir kurum deÄŸildi. TSO, gücünü üyesinden alır. BaÅŸka yerden hiçbir ÅŸekilde güç alması EreÄŸli’ye fayda saÄŸlamaz.”

“Bundan sonra ağır aÄŸabey yoktur”
Ağır sanayinin içinde yaşadıklarını ancak gerekli hakları alamadıklarını öne süren Özcan, şunları şöyledi:
“Bir zamanlar aÄŸar aÄŸabeylerimizden, EreÄŸli’ye büyük projelerle anlatılarak basına da çıkan uçak gemileri, ilçeye gelmedi. Ama bugün nasıl oluyorsa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine talip olmaya ya da bir ÅŸekilde orayı idare etmek isteyen arkadaÅŸları kontrol altına tutmaya çalışıyorlar.
Bugün, Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu’nun özelleÅŸecek gibi konuÅŸulduÄŸu sırada, 3000 kiÅŸinin eylemi ile beraber 58’nci maddeye özel bir madde koyarak özelleÅŸtirme kapsamı dışına alındı. Maalesef burası özelleÅŸti, 4000 üyesi olan TSO’nun bugün üyesi 1700’e düşmüştür. Ağır sanayinin içinde yaşıyoruz ve bu kadar çilenin içinde hakkımızı alamadık.  Neden? Ağır aÄŸabeylerin ceplerinin dolması yüzünden. Bundan sonra ağır aÄŸabey yoktur. Saygın aÄŸabey var, her zaman başımızın üstünde yeri var.”

Olmazsa olmazı açıkladı!
Sözlerini, gazetecilerden gelen soruları cevaplayarak sürdüren Niyazi Özcan, önceliklerinin ’EreÄŸli’ ve ’Erdemir’ olduÄŸunu anlatarak ÅŸu ifadeleri kullandı:
“Özellikle Erdemir ve EreÄŸli birbirlerine entegre olacak. Bu olmazsa olmazımızdır. Bundan sonra ise Tersaneler Bölgesinde özel maddeler konularak bu bölgenin canlanması saÄŸlanacak. Bu çok basit olacak. Çünkü bunlar, insanların fevri hareketlerinden dolayı olmuyordu. En büyük sorumuz ÅŸudur: Zonguldak ve hatta Batı Karadeniz’in ekonomik kalkınma projesi olmalıdır. Bugün, milli araba diye çıkılan bir konuda; Türkiye’nin her yanından ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum kuruluÅŸları hepsi ayaÄŸa kalkıp, ’biz bedava yer veriyoruz, yeter ki siz buraya gelin’ diyorlar. Ama bizim bölgemizde iÅŸte sorumluluÄŸu olan, mühür elinde olan hiçbir ÅŸekilde beraber olup Karadeniz EreÄŸli’nin ya da daha büyük düşünüp Batı Karadeniz’in kalkınması için, böyle bir olaya sahip çıkmıyor. Fevri olarak bir iki kiÅŸi çıkıp ’biz talibiz’ diyor. Bunu ise kendi koltuk ve menfaati için diyor.”

Belediye BaÅŸkanlığı… MilletvekilliÄŸi…
TSO BaÅŸkan Adayı Özcan, sözlerini sonunda ise hiçbir siyasi oluÅŸum içinde olmayacağını iddia ederek, “hayatımda hiçbir ÅŸekilde bir siyasi partide ne bir belediye baÅŸkanlığı, ne bir milletvekilliÄŸi asla olmayacaktır. Sadece EreÄŸli’de yıllardan beri gelen bir aÄŸabey, bir kardeÅŸ eksikliÄŸi vardı. Bunu, inÅŸallah ekonomiyi iÅŸin içine kadar ve eÄŸer Ankara kapılarından geri döndürülmezsek bu söylediklerimi yapmak çok kolay” diye konuÅŸtu. 

ETSO Adayı Özcan, kurmayları ile görüntü verdi

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Baykan Adayı Niyazi Özcan, EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile Karadeniz EreÄŸli’nin bir birine entegre olması gerektiÄŸini bildirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Mehmet AteÅŸoÄŸlu

08 Kasım 2017 - 15:30

KALİTELİ SAÇ VAR KDZEREĞLİDE MASRAFSIZ ULAŞIM VAR YER OLUR BULUNUR YETERKİ İŞ YOLUNA GİRSİN HAL OLUNUR

Yorum Yazın

Canlı Radyo