13 o C Kdz. Ereğli

ESNAFIN İŞGALİYE İSYANI !.

Esnaf kepenk kapattı, açan da siftah yapamıyor, belediye işgaliye topluyor.

Gündem 4 yıl 1 ay 2 gün 5 saat 41 dakika önce 7605

Haberi Paylaşın

Ereğli’de Pazaryeri esnafı isyan noktasına geldi. 2 haftadır çoğu kepenk kapatan, açanında siftah yapmadığı esnaf, her hafta belediyeye 60 lira işgaliye parası ödüyor. Belediyeden esnafın yazdığı dilekçeye, Belediye Başkanın dan da randevu talebine günlerdir cevap gelmedi.

Ereğli’de Korona Virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren küçük esnaf “Pazar esnafı” isyan noktasına geldi. Daha önce ancak hafta günleri iş yapabilen esnafın çoğu bugünlerde kepenk indirirken, açanlarda siftah yapamadan iş yerini kapatıyor.

Ereğli Belediyesi ise tıpkı Cumartesi Pazarında olduğu gibi İlçe merkezindeki Pazaryerinde açık olandan haftalık 60 lira toplarken, kapalı olanında borç hanesine 60 lira işgaliye bedeli yazılıyor.

Pazaryerindeki yaklaşık 80 esnaf, belediyeye bu süreçte işgaliye ödememek için dilekçe yazsa da sonuç alamadı. Esnafların belediye başkanından randevu talebini de cevap gelmedi.

Bir esnaf Ereğli FM What Sapp ihbar hattına fotoğraf gönderip isyan etti.

O esnaf bakın ne dedi.

“Başkan 65 yaşa sıcak aş dağıtıyor, şehir merkezini yıkatıyor güzel ama, bizim dilekçemize ne cevap veriyor, ne randevu veriyor. 65 yaşında iç yerini açamayan hacı amcanın, benim gibi açsa da ekmek parası kazanamayan arkadaşlarım dan bu dönemde haftada 60 lira toplamak revamı ? Aramızda gücü yetip başkanın karşılıklı fayda ile sonuçlanır dediği festivale yardım eden arkadaşlarımız var. İyi de bize kim yardım edecek ? Belediye 60 liraya mı kaldı. Başkan sesimizi duysun, bu süreç geçene kadar işgaliye almasa ne olur !.........

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 12 saat 19 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 13 saat 31 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 7 saat 36 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 11 saat 21 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
3 gün 4 saat 49 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 7 saat 10 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 1 saat 25 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 9 saat 32 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 10 saat 39 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
5 gün 22 saat 43 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !