Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

‘ESMER FESTİVAL’ BAŞLADI

‘ESMER FESTÄ°VAL’ BAÅžLADI

EREÄžLÄ°

Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesinde, “Roman Kültürünü Tanıtma ve YaygınlaÅŸtırma Festivali” kapsamında panel gerçekleÅŸtirildi.
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda “Roman VatandaÅŸların Ekonomik ve KarşılaÅŸtıkları Sosyal Sorunları” konulu düzenlenen panelde yaptığı konuÅŸmada, esmer vatandaÅŸlardan gelen talep üzerine ’Lostra Salonu’ oluÅŸturacaklarını söyledi.
Türk insanının, ülke topraklarından baÅŸka gidecek yeri bulunmadığını belirten Uysal, “biz bu ülkede öleceÄŸiz. Bu nedenle biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Roman vatandaÅŸlarımız, lazımız, kürdümüz, çerkezimiz, abhazamızla, ülkemizin savunmasını SaÄŸlam ÅŸekilde, birlik ve beraberlik içinde yapmamız lazım. Tek Bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet için mücadele edeceÄŸiz” dedi.

POZÄ°TÄ°F AYRIMCILIÄžA KARÅžIYIM
Romen vatandaşların, konfederasyonları vasıtasıyla yapılacak çalışmalar doğrultusunda yol haritalarını belirlemelerini savunan Uysal, şu sözlerle konuştu:
“Bazen aÄŸzımız alışmış, ’pozitif ayrımcılık’ diyoruz. Pozitif ayrımcılık falan olmaz. Her vatandaÅŸ ne kadar hak sahibiyse, bu ülkenin havasını ne kadar soluyorsa o kadar hakka sahiptir. Bu nedenle ben ’pozitif ayrımcılık’ söylemine katılmıyorum. Ayrımcılığın pozitifi olmaz. Biz ’sıfır ayrımcılık’ diyoruz.
Ben, her türlü çalışma içine Romen vatandaÅŸlarımızı koymak istiyorum, ne yapabileceÄŸimizi düşünüyorum. ÖrneÄŸin, bölgemizin sembolü olan ÇileÄŸin geçmiÅŸ yıllarda konulan kap olan ve adına ’tıngıl’ dediÄŸimiz sepetlerin, minyatürü yapılıp, ’yöresel ürün’ adıyla hediyelik eÅŸya olarak satılabilir.

LOSTRA SALONU YERÄ°
Bir esmer vatandaşımızdan gelen elektronik posta sonrası lostra salonu kurulması çalışması başlattık. Ancak yeri konusunda belediye ile boya işi yapan esmer vatandaşlarımızın ortak belirleyeceği alan kullanılacak.
Karadeniz EreÄŸli Romanlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Kazım Adak, bazı dernek baÅŸkanları ile esmer vatandaÅŸların katıldığı panelde, BaÅŸkan Uysal ile ÇokyaÅŸa’ya teÅŸekkür plaketleri verildi.
Daha sonra panelistler Çetin Örs, Dr. Hasibe Özgümüş, Bahattinr Turnalı ve Yard. Doç. Dr. Erdem Dirimeşe tarafından Roman yaşamı, kültürü ve ekonomisine ilişkin konularda katılanlara bilgiler aktardı.

                                                                   BUGÃœNKÃœ PROGRAM
20.00’de baÅŸlayacak festival etkinlikleri, 8 Temmuz Cumartesi düzenlenen piknik etkinliÄŸi ile sona erecek.
Kestaneci Mahallesi’ndeki piknik alanında saat 11.00-17.00 arasında gerçekleÅŸtirilecek piknik için Köyü Bakırlık Köyü ile Devrim Bulvarı’ndaki eski Belediye Binası karşısından ücretsiz araç kaldırılacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo