Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Eskrim’de Uluslararası Başarı !.

Eskrim’de Uluslararası Başarı !.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Eskrim’de Milli sporcu Damla Demirkol’un, sezonun ilk uluslararası turnuvasından üçüncülük elde ettiği bildirildi.


Karadeniz EreÄŸli Çelik Ordu Spor Kulübü Eskrim Antrenörü Barış Bahadır, yaptığı açıklamada, Uluslararası Eskrim Federasyonu’nca, Bulgaristan’ın BaÅŸkenti Sofya’da düzenlenen “European Cadet Circuit (EFC) U14 Kız-Erkek Yarışmalarında”, Zonguldak'ın EreÄŸli Ä°lçesinden sporcular Damla Demirkol ile Hüseyin Ergin’in Türkiye'yi temsil ettiÄŸini hatırlattı.

İki sporcunun da müsabakalar süresince ülkelerini en iyi şekilde temsil ettiğini anlatan Bahadır, şöyle dedi:

“Sporcumuz Damla, Pool maçlarında 5’de 5 yaptı. 128’lik tabloyu ise ‘bye’ geçen sporcumuz, 64 sporcu arasında Romanyalı Teodora Bostani 15/9 yenerek, adını 32 sporcu arasına yazdırdı. Bu turda da Yunanlı rakibi Aikaterina Chatzikokkinov’u aynı skorla (15 /9) yenmeyi baÅŸaran Damla’nın son 16 sporcu arasındaki rakibi ise Türk Milli Duru Kırsıtlı oldu. Bu karşılaÅŸmada da rakibine 15/7 üstünlük saÄŸlayan sporcumuzu kaldığı çeyrek finalde de yine Türk Milli Akya Göllü ile karşılaÅŸtı. Göllü’ye de 15/3 yenmeyi baÅŸaran sporcumuz adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde ise Macar Emese Domonkos a 5/15 yenilen Damla Demirkol, şampiyonayı üçüncülükle tamamladı.

DiÄŸer sporcumuz Hüseyin Engin ise gelecek için umut vaat etti. Sporcularımızı, gösterdikleri performans ve baÅŸarılarından dolayı kutluyorum. Ä°lk turnuvada gösterdikleri baÅŸarılı performansın ileriki uluslararası turnuvalara daha iyi yansıyacağının göstergesi oldu.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo