Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ORKESTRA DAĞILMASIN DİYE...

ORKESTRA DAÄžILMASIN DÄ°YE...

EreÄŸli’de yaÅŸayan 2 çocuk annesi Sevinç Demircan, 2008’de geçirdiÄŸi trafik kazası sonucu hayatını kaybeden müzisyen eÅŸinin kurduÄŸu orkestranın dağılmaması için evde kendi çabasıyla org çalmayı öğrendi. 

EreÄŸli’de bir orkestranın kurucusu ve solisti olan eÅŸi Cengiz Demircan’ın 14 Mayıs 2008’de geçirdiÄŸi trafik kazasında yaÅŸamını yitirmesinin ardından yaÅŸama 2 çocuÄŸuyla sıkı sıkı tutunan 34 yaşındaki Demircan, düğün, niÅŸan, sünnet programlarında 6 kiÅŸilik orkestrasıyla sahne alıyor.

Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin çalıştığı dönemlerde ev hanımı olduğunu söyledi.

Eşinin hayatını kaybetmesinin ardından orkestranın dağılmaması için mücadele ettiğini belirten Demircan, "Orkestradaki arkadaşlarımızı sürekli motive etmeye çalıştım. Yaklaşık 2 yıl evimde tek başıma org çalmayı öğrendim, sonunda da başardım. Eşimin bıraktığı yerden devam etmeye başladım" diye konuştu.

- En büyük destekçisi çocukları

Demircan, düğün, nişan, sünnet, toplu yemekler gibi çeşitli programlarda orkestrasıyla sahneye çıktığını anlatarak 6 kişilik ekibin başında bulunduğunu, org çalıp şarkı söylediğini ifade etti.

En büyük destekçisinin çocukları olduğunu dile getiren Demircan, "Oğlum ve kızım, eşimden bana kalan en büyük yadigar ve en büyük destekçimdir. Ailem, benim bu mücadelemin her zaman arkasında" dedi.

EÅŸinin 2007’de çekimlerine baÅŸladığı ve 1 yılda tamamladığı "Sömsöm Yarim" klibinin yayınlanma sürecinde hayatını kaybettiÄŸini hatırlatan Demircan, şöyle devam etti:

"Büyük bir emek vererek büyük zorluklar içerisinde çekip tamamladığı klip, ortada kaldı. Vefatının ardından o klibi biz sosyal medya üzerinden yayınlamıştık, yerel radyolar zaman zaman kullandılar. Hedefim, çocuklarıma iyi bir anne olmak ve ardından ’Sömsöm Yarim’ klibini kendim çekerek ülke genelinde izlenmesini saÄŸlamak."

Demircan, kadınların istemeleri durumunda her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini de kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo