Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EŞ ZAMANLI SİGARA DENETİMİ !.

EÅž ZAMANLI SÄ°GARA DENETÄ°MÄ° !.

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından 4207 Sayılı Kanun Uygulamaları kapsamında İl Merkezi ve İlçelerde olmak üzere eş zamanlı olarak kafe, kahvehaneler olmak üzere bir çok işyerlerine ani sigara denetimi yapıldı.

Düzenlenen denetimlere İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nihat Çolakbay, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer İnan Güven, Başkan Yardımcısı Dr. Tülay Çakır Bakkaloğlu, Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Birim Sorumlusu Esin İlhan, İlçe Kaymakamları, İlçe Sağlık Müdürleri ve tütün denetçiler ekibi olmak üzere yapılan eş zamanlı denetimlerde 260 işletme denetlenmiş olup, bazı işyerlerine ceza işlem uygulanırken, bazıları ise uyarıldı.

Denetimler sonunda açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner şöyle dedi:

“Tütün dumanına beÅŸ dakika maruz kalmanın bile kalp krizini tetikleyebileceÄŸi kanıtlanmıştır. Süre uzadıkça risk artmaktadır. Dumansız hava sahası yasanın uygulanan yerlerde kalp krizleri azalmaktadır. Pasif içicilik akciÄŸer kanseri, kronik akciÄŸer hastalığı gibi bir çok hastalığında geliÅŸmesini artırmaktadır. Bu nedenlerle pasif içicilikte önemle savaÅŸmak gerekmektedir. Ä°limizde eÅŸ zamanlı olarak 4207 Sayılı Kanun Uygulamaları denetimleri Mahalli Mülki Amirler ve Ä°l Müdürlerinin katılımı ile gerçekleÅŸtirilmeye devam edecek olup, kanuna aykırı hareket edenlere cezai iÅŸlem uygulanacaktır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo