18 o C Kdz. Ereğli

ERTUĞRUL "BATI KARADENİZ SAHİPSİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Adayı Eylem Ertuğrul, ziyaretlerini sürdürüyor

Gündem 1 yıl 5 ay 2 gün 12 saat 1 dakika önce 2216

Haberi Paylaşın

14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi, ekibi ve partisinin Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü yöneticileri ile birlikte gerçekleştirdiği program ve ziyaretlerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Adayı Eylem Ertuğrul, 17 Nisan akşamını da Karadeniz Ereğli’nin Kocaali mahallesine bağlı Ahmetçikler ziyareti ile değerlendirdi.
Beraberinde kalabalık bir toplulukla gittiği köyde Eylem Ertuğrul’u DEVA Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Handan Aktimur da yalnız bırakmadı.
Vatandaşlarla birlikte iftar yapan Ertuğrul, iftar sonrasında da mahallelilerle sohbet etti. Teravih namazı öncesi Kocaali sakinlerine hitaben bir konuşma yapan ve 14 Mayıs seçimlerinin önemine işaret eden Eylem Ertuğrul, bu seçimlerin Türkiye, Zonguldak ve Karadeniz Ereğli için bir dönüm noktası olduğunu belirterek; “21 yıldır devleti ve ülkeyi yönetenlerin ortaya koydukları yanlış tarım ve ekonomi politikalarıyla ilçemizin köylerinde de üretim zarar gördü. Üreticimiz, hayatının en zor yıllarını bu iktidarla yaşadı. Tek adam rejiminin ülkeye huzur, ferahlık ve zenginlik getireceğini iddia edenler, Türkiye’yi kalkındırmak yerine buğdaya bile muhtaç bir ülke haline getirdiler.”, dedi. 13.Cumhurbaşkanı Adayı ve partilerinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 84 milyonluk ülkenin umudu haline geldiğini kaydeden Ertuğrul şu görüşleri de paylaştı:
“Ellerini koydukları her işte başarısızlık üstüne başarısızlık yaşayan AKP iktidarı, sebep olduklarının hesabını halka vermek yerine her seferinde suçu bir türlü kimler olduklarını açıkça ortaya koyamadıkları hayali dış güçlerin üzerine atmakla kendini kurtaramaz. Yeni yüzyıla giren Türkiye, üretimden gelen gücünü bu iktidar döneminde yitirirken, ne yazık ki, tarımda dahi başka ülkelere muhtaç hale geldi. Acizliğini görmezden getirmek adına da hayali senaryolar, türlü yalanlar ve iftiralarla günü kurtarmanın telaşına düşenlerin 14 Mayıs’tan sonra sığınacak hiçbir bahaneleri kalmayacak. Ülkeyi içinde bulunduğu kaostan kurtaracak tek reçete sayın Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’nın hayata geçirmeyi vaad ettiği projelerdir. Biz vatandaşlarımızın yaşanan tüm bu olumsuzluklara sandıkta dur diyeceğine inanıyoruz. Sizlerden de destek bekliyoruz.”
Karadeniz Ereğli’nin, 2000’li yılların başına kadar tarımsal alanda Batı Karadeniz’in öncü köylerine sahip olmasına rağmen AKP iktidarında birçok ilin köylerine nazaran temel destek ve projelerden yararlanamadığına dikkat çeken CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Eylem Ertuğrul, ilçenin tamamen Erdemir’e bağımlı hale getirildiğini, TTK’nın küçültmesi hamlesi ile ekonomik gücü elinden alınan, hayat pahalılığı ve geçinme zorluklarının etkisiyle esnafı kepenk kapatan ilçede bir yandan da köylerin göç vermeye devam ettiğini söyledi. İşsizlikle mücadele eden Ereğli gençlerinin ekmek paralarını kazanmak ve hayata dört elle sarılmak için çareyi başka memleketlere göç etmekte bulduğuna işaret eden Ertuğrul; “İktidara geldiğimizde ilk iş, köylerimizi ayağa kaldırmak olacak. Milletin efendisi olan köylü hak ettiği refah düzeyine gelmedikçe toplumun hiçbir kesiminin o düzeye erişmesi mümkün değildir. Göreceksiniz; bunu başaracağız. Herkesin yüzünün güldüğü, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği mutlu Türkiye çok yakında…”, dedi.

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 1 saat 49 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
7 gün 2 saat 44 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
4 gün 6 saat 11 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 21 saat 7 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
3 gün 1 saat 22 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
1 gün 3 saat 48 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
3 gün 4 saat 10 dakika önce BAĞLANTI YOLU YAPILIYOR !
4 gün 20 saat 51 dakika önce TAKLA ATTI !