Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERKEN SEÇİM KAPIDA

ERKEN SEÇİM KAPIDA

“ERKEN SEÇİM ARTIK GÜÇLÜ BİR SEÇENEK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon arayışları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmenin ardından, “ CHP’ye süreli reform hükümeti önerdik. Ülkemizi en azından seçime kadar hükümetsiz bırakmamak adına ortaya koyduk. Bunları ben de Kılıçdaroğlu da MYK’sında sundu. Bugün bir araya gedik. Ancak sayın Kılıçdaroğlu da MYK’da yaptığı istişarelerde uzun dönemli koalisyon görüşmelerinde olumlu, kısa süreli koalisyon için de kaygılarını dile getirdiler. Sonucunda geldiğimiz nokta diyalogların sürmesi gerektiği ancak koalisyon hükümeti kurulması konusunda ortaklık zemini olmadığı kanaati oluştu. Şuan da hükümet ortaklığı gerçekleştirecek zeminin olmadığı görüldü. CHP ile koalisyon kurulamadığı için yüksek ihtimal güçlü ihtimal yeniden milli iradeye başvurmak tek ihtimal olarak kaldı. Erken seçim artık güçlü bir seçenektir.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve kendisinin parti yönetimi toplantılarında istişarelerde bulunduklarını ve bugün tekrar bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun partisinin MYK’sında yaptığı toplantısında yaptığı istişarelerde, uzun dönemli bir koalisyon konusunda daha olumlu, kısa dönemli koalisyon üzerindeki kaygılarını ifade ettiğini dile getiren Davutoğlu,

“Karşılıklı anlayış içinde onların 12 yıllık bir muhalefet birikimi bizim 12 yıllık bir iktidar birikiminden fedakarlık etmeden dürüstçe bir istişarede bulunduk. Sonuncunda geldiğimiz husus, bu diyalogların karşılıklı anlayış içinde sürdürülmesi ama şuanda bir hükümet ortaklığı gerçekleştirecek zeminin olmadığı yönünde bir kanat hasıl olmuştur” dedi. “Şu anda bir hükümet ortaklığı kuracak zeminin olmadığı anlaşılmıştır. Erken seçim güçlü bir ihtimaldir.” dedi.

“7 HAZİRAN’DA MİLLET BİZE GÖREV VERDİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden sonra Başbakan Davutoğlu açıklamalarda bulundu. Davutoğlu konuşmasına, “Hükümet kurma görevini aldıktan sonra kapsamlı bir bilgi sunmak üzere huzurunuzdayım. Ama her şeyden önce son günlerde ülkemizin huzuru güvenliği için büyük gayret sarf eden askerlerimize polislerimize TSK’ya emniyet birimlerine takdirlerimi ifade ediyorum. şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye başladı.

7 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin önüne yeni bir tablo konulduğunu belirten Davutoğlu, “Bir çok konuşmamda da zikrettiğim gibi, millet amirdir, devlet ve devlet adamları memurdur. Milletin kararı her şeyin üstündedir. Millete görev verilmez, millet görev verir. Millet size ödev verir. Dolayısıyla seçimlerin çıkardığı tablo, bize verilen ödevlerin değerlendirilmesini zorunlu kılan birçok konuyu barındırmıştır. Seçimlerin üzerinden iki ayı aşkın süre geçti. Size teknik olarak sadece CHP yönetimiyle yaptığımız görüşmeler çerçevesinde bilgi sunacağım. Ama bu görüşmelerin hangi siyasi zeminde cereyan ettiğini bütün milletimizin yakından idrak etmesi büyük önem taşıyor. Millet görev, ödev verir dedik. Millete sen hata yaptın, bunu tekrar düşün demeden önce milletin görevini doğru idrak etmek gerekir diye, 7 Haziran’dan sonra çok yoğun bir değerlendirme sürecinden geçtik. AK Parti genel başkanı ve Başbakan olarak, yolda milletimizin bize vermiş olduğu ödevi, bir müddet tefekkür etme imkanı buldum” dedi.

Davutoğlu, kendi adına üç önemli ödevin kendilerine verildiği kanaatine vardığını belirterek, “Birincisi, yüzde 41 nispetinde bir oy oranıyla milletimiz şunu demiştir. Ben 13 yıllık iktidardan sonra tek başına iktidarı vermemişsem de ülkenin yönetiminin senin olman gerektiğine inanıyorum. Ama almamız gereken ilk ders şuydu, ülke sizden gayret ve fedakarlık bekliyor. Şimdi bütün milletime seslenmek istiyorum. AK Parti balkonundan yaptığım konuşmada, kaos ve kriz çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceğimizi ifade etmiştim. Şimdi iki aya aşkın geçen sürede, milletimizin her bir ferdi gereğini yapmış olduğumuzu izlemektedir. Çok zor süreçler geçtik iki ayda.

Ülkemiz geniş kapsamlı ve eş zamanlı üç terör örgütünün saldırısına maruz kaldı. geçici bir hükümet, başbakan olarak bir an dahi tereddüt etmemiş olduğumuza millet ve tarih şahittir. Güvenlik riski söz konusu olduğunda, devletimiz harekete geçirildi ve o günden bugüne iki polisimizin Ceylanpınar’da askerlerimizin Adıyaman’da Diyarbakır’da saldırılarına, DEAŞ’tan PKK’dan saldırılar karşısında güvenlik tedbirini aldık. Biraz sonra koalisyon görüşmeleri çerçevesinde ulaştığımız sonuçları ele alırken, ne karamsarlığa ne de bazı çevreler fırsatçılığa yönelmesin. Milletin verdiği ödevi yapmaya kararlıyız. Bir an dahi tereddüde mahal yoktur. Yine ekonomik olarak, hükümet olarak bakanlar kurulu olarak gereken her türlü tedbiri, et fiyatları gibi bir konuda da aldık, almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN BİZE VERDİĞİ ÖDEVİ YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ”

Seçim sonrası ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağımızı, kaos çıkarmayacağımızı söylemiştik. Çok zor bir süreçten geçtik bu 2 ay içerisinde. Ülkemiz terör saldırılarının etkisinde kaldı. Geçici hükümet, geçici başbakan olarak bir an bile tereddüt etmedik. Ülkeyi hükümetsiz bırakmamaya gayret ettik ve milletimizin buna şahit olduğunun inancındaydız. Milletimizin bize verdiği ödevi yerine getirmekte kararlıyız. Tereddütte mahal olmayacaktır.

Miili irade bize kendinizi değerlendirin demiştir. Bunun gereği içinde partimizin bütün kademelerinde değerlendirme yaptık. Milletimiz 7 Haziran’da ’oturun ve konuşun’ demiştir. Koalisyon görüşmelerinde netice alınmazsa yapılacaklar bellidir.

9 Temmuz’da bütün partilerile görüşme kararı aldık ve toplumun talepleri doğrultusunda ne yapılacaksa yapılması gerektiğini söyledik. O zamanda hangi parti ile koalisyon yapılacaksa derinlemesine görüşeceğiz diye söyledim. Meclis’te bulunan partilerle görüşme gerçekleştirdik. CHP ile 35 saati bulan görüşmeler netyicesinde bütün meseleler gözden geçirildi. Çok önemli bir müktesebat oluşturuldu.

CHP ile görüşmeler sonucuda ortaya çıkan rapor, başlı başına bir kazanımdır. İki parti arasında uzun süredir talep edilen diyalog gerçekleşti. Geçtiğimiz pazartesi uzun dönemli bir hükümetin kurulmasından doğabilecek sorunlar olabilir diye CHP ile süreli bir reform hükümeti kurularak birlikte bir seçim yapmayı ülkeyi seçim öncesinde hükümestsiz bırakmama konusunda teklifte bulunduk. Bütün bu seanslar sonrasında karşılıklı güvenin arttığının, anlayışın arttığının ortak psikolojik zeminin yükseldiği bir ortamı görmekten memnuniyet duyduk.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo