15 o C Kdz. Ereğli

ERKEN ÇOCUKLUK VE ÖZEL EĞİTİMDE MONTESSORİ EĞİTİMİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Eğitim 5 yıl 20 dakika önce 930

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Saniye Erdoğan Anaokulu’nda, “Erken Çocukluk ve Özel Eğitimde Montessori Eğitimi” semineri gerçekleştirildiği bildirildi.
Okul Müdürü Emine Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, Saniye Erdoğan Anaokulu’nda 2018-2019 Eğitim ve öğretim döneminde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile gerçekleştirdikleri başarılı projelere imza attıklarını belirtti.
Okullarında, 20-21 ve 27-28 Nisan tarihlerinde Düzce Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Özge Pınarcık tarafından verilen 4 günlük “Erken Çocukluk ve Özel Eğitimde Montessori Eğitimi”’ne 25 öğretmenin katıldığını anlatan Erdem, açıklamasında şunları kaydetti:
ÖNCELİK ÇOCUĞUN GELİŞİMİ
“Eğitimde, Montessori yaklaşımı, çağdaş çocuk eğitimi konusunda erken çocukluk ve özel gereksinimli çocuklarımız için de, onların gelişimlerine yardımcı olabilecek etkinlik ve aktivitelerle ele alınmıştır. Bu bağlamda, okul öncesi eğitim kurumlarında Montessori, ilke ve eğitim yöntemlerine uygun olarak hazırlanmış materyallerle, çocuğun gelişimi göz önünde bulundurularak etkili ilerlemeler sağlanabilir. Gerçekleştirilen uygulamalı eğitim ile Montessori yaklaşımının, erken çocukluk ve özel eğitimde de rahatlıkla ve etkili bir biçimde gerçekleştirilebileceği görülmüştür.”
OKULLARA ÖRNEK PROJE
Proje Koordinatörü Ayşe Kalo Efe de, “Erken Çocukluk ve Özel Eğitimde Montessori Eğitimi” Projesinin, aynı zamanda diğer anaokullarına da örnek teşkil ettiğini ifade ettiği açıklamada, şöyle dedi:
“Erken çocukluk dönemini kapsayan Montessori Eğitim programı, çocuklara ne istediğini bilmeleri noktasında karar verme, özgüven, bağımsızlık, konsantrasyon ve düzen gibi birçok alanda yetkinlik kazandırır. Çocuğu olduğu gibi gören Montessori yaklaşımı, diğer yaklaşımlardan farklı olarak çocuğa zevkli bir öğrenme ortamı sağlar. Bu noktada özel olarak hazırlanmış ve çocuğun gelişimi dikkate alınarak geliştirilmiş materyallerle, erken çocukluk ve özel eğitim alanında verimli bir şekilde öğrenme süreci gerçekleştirilirse, çocuklarımızın gelişimine önemli düzeyde katkı sağlayacaktır.”
Açıklamada, Saniye Erdoğan Anaokulunda gerçekleştirilen eğitime katılan öğretmenlere, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Sever ve Yrd. Doç. Dr. Özge Pınarcık tarafından, “Katılımcı Öğretmen Sertifikası” verildiği kaydedildi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 2 saat 32 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 17 saat 44 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 45 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 21 saat 49 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 21 saat 23 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 15 saat 38 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 2 saat 6 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 20 saat 13 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
21 saat 12 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 23 saat 39 dakika önce KAZA ; 2 YARALI