Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERKEN BAHAR GELİYOR!..

ERKEN BAHAR GELÄ°YOR!..

Prof. Dr. Orhan Åžen, Türkiye’nin saÄŸanak yağışlı bir periyodun etkisi altına gireceÄŸini, ay ortasında ise hava sıcaklıklarının erken baharı yaÅŸatacağını söyledi.

Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi (Ä°TÃœ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji MühendisliÄŸi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Åžen, Türkiye’nin saÄŸanak yağışlı bir periyodun etkisi altına gireceÄŸini bildirdi.

Åžen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli’den MuÄŸla’ya kadarki batı ÅŸeridinde bugünden itibaren uzun süreli kuvvetli yaÄŸmur ve lodos görüleceÄŸini belirtti.

Yağışların Ä°stanbul ile Marmara’nın batısını da etkileyeceÄŸini aktaran Åžen, ay ortasında artması beklenen hava sıcaklıklarının erken baharı yaÅŸatacağını dile getirdi.

Prof. Dr. Şen, doğuda kar yağışının ay sonunda tekrar başlayacağına dikkati çekerek, "Şu an için batıdaki kış şartları bölgeyi erken terk etti. Mart ayında batıya kar tekrar gelir mi bilemiyoruz, takip edeceğiz. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yurt genelinde hava kirliliği devam edecek. Uzun süreli yağış alacak bölgelerde de olumsuzluklar yaşanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo