Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Erkekler de Cilt Bakımı Yapmalı Mı?

Erkekler de Cilt Bakımı Yapmalı Mı?

Kadın cildi ile erkek cildi pek tabi birbirinden oldukça farklı. Kadınlar nasıl cildine özen gösteriyorsa bu durum erkekler içinde geçerli. Hatta erkeklerin kadınlardan daha fazla cilt bakımına ihtiyacı var.

Erkek  ve kadın arasında ki en temel fark sakal.  Aslına bakılırsa yapısal olarak baÅŸka farklılıklar da mevcut. Mesela erkeÄŸin cildi yaÄŸlı ve daha kalın.

Peki, erkekler nasıl bir günlük cilt bakımı uygulamalıdır?

Uzmanların önerisi; eğer yüzünüzü kalıp sabunla yıkıyorsanız bu alışkanlığınızdan bir an önce vazgeçmelisiniz. Zira bu alışkanlık cildinize pekte iyi gelmiyor. Sabunlar, yüz için uygun olmayan sert deterjanlar ve deodorantlar içeriyor. Ve bu içerikler pH dengenizi bozabilir.

Peeling Uygulamaya Başlayın

Erkek cildi kalın olduÄŸu için peeling gereklidir ve kadınlara göre daha sık yapılabilir. Biriken ölü hücreleri düzenli olarak arındırdığınızda gözeneklerinizin temizlenmesine, beyaz ve siyah noktaların azalmasına yardımcı olursunuz. 

Güneş Koruyucusu Kullanın

Hem kadınlar, hem de erkekler her gün dışarı çıkmadan önce güneş koruyucusu kullanmalıdır. Fakat bu, özellikle erkekler için daha önemlidir. Erkekler kadınlara kıyasla dışarıda daha çok zaman geçirdikleri için genellikle çevresel faktörlere daha fazla maruz kalır.

Bu nedenle, erkekler ve kadınlar erken yaÅŸlanma izlerinden kaçınmak için mutlaka SPF 30 güneÅŸ koruma faktörlü bir nemlendirici kullanmalıdırlar. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo