Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİYE YENİ BİR EĞİTİM YUVASI

EREĞLİYE YENİ BİR EĞİTİM YUVASI

Karadeniz Ereğli’de hayırseverler Ahmet Orhan Oğuz ve Nurdan Oğuz tarafından yaptırılan anaokulunun açılışı düzenlenen tören ile yapıldı.


Karadeniz EreÄŸli Nurdan ve Ahmet Orhan OÄŸuz Ä°lkokulu’nun yanına, hayırseverler Ahmet Orhan OÄŸuz ve Nurdan OÄŸuz tarafından yaptırılan anaokulunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

 

Açılışta saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Nurdan ve Ahmet Orhan OÄŸuz Anaokulu Müdürü Günay Çankırılı, yaptığı konuÅŸmada, kendisinin de OÄŸuz çiftinin 1987 yılında yaptırdığı ilkokulun mezunu olarak bu anaokulunda görev yapmaktan büyük mutluluk duyduÄŸunu söyledi.

ORHAN OÄžUZ: “EREÄžLÄ° BANA, BEN EREÄžLÄ°’YE...”

Hayırsever Orhan OÄŸuz, törende yaptığı konuÅŸmada askerliÄŸini yapmasının ardından ticarete baÅŸladığını, 52 sene ticaret yaptığını belirterek “Her ÅŸeyimi EreÄŸli’ye borçluyum, EreÄŸli bana verdi, ben EreÄŸli’ye verdim. Helal olsun” diye konuÅŸtu.

NURDAN OÄžUZ: “BÃœYÃœK BÄ°R AÅžK VE HEYECANLA...”

Hayırsever Nurdan Oğuz da 32 yıl önce eğitime yapılan yatırımı en büyük iyilik ve görev olarak görerek yola çıktıklarını ifade etti.

 Nurdan OÄŸuz konuÅŸmasında ayrıca ÅŸu görüşlere yer verdi;

“Barışın ve sevginin timsali aydınlık yarınlarımız için okullarımızı hep geliÅŸtirerek ve yaÅŸatarak destek oluyoruz. Ä°lk ve ortaokulumuz kendi binalarında hizmet veriyor. Onların baÅŸarılarını duyunca daha çok mutlu oluyor, gurur duyuyoruz. Bugün sizlerin huzurunda açacağımız bağımsız anaokulumuz ile dünyanın en güzel varlıklarını yarınlara hazırlayacak temel eÄŸitim verilecektir. Bugünü eÅŸim ve benim için önemli hissettiren bir konu daha var. 1987 yılında eÅŸimle yaptırdığımız ilkokulun kurdelesini kızım Zeynep 8 yaşındayken beraber kesmiÅŸtik. Bugün kızım Zeynep, sevgili damadımız Evren, canım torunlarımız Aslan ve Leyla ile birlikte anaokulunun kurdelesini kesmek yine bize nasip olacak. Tabii büyük bir aÅŸk ve heyecanla. Yaptırdığımız okullarda geleceÄŸin ÅŸekilleneceÄŸini bilmek en büyük mutluluÄŸumuzdur. Bu mutluluÄŸumuza ortak olan tüm konuklarımıza teÅŸekkür ediyorum.”

Oğuz çifti konuşmalarının ardından kızları, damatları ve torunlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇORUMLUOÄžLU; “Ä°LÇENÄ°N EN BÃœYÃœK HAYALÄ°…”

Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu da konuÅŸmasında Nurdan ve Orhan OÄŸuz çifti ile konuÅŸurken  Orhan OÄŸuz’un ‘inÅŸallah bu açılışımız üniversite açılışıyla taçlanır’ dediÄŸini aktardı.

Kaymakam ÇorumluoÄŸlu, “Şüphesiz ana okulu var, ilkokul var, ortaokul var. Belki bir lise olabilir ama hayırseverlerimiz ve devletimizin katkılarıyla ilçemizde lise sorunumuz yok. Benden önceki kaymakamların da uÄŸraÅŸtığı, benim de uÄŸraÅŸmaktan büyük bir mutluluk duyduÄŸum üniversite ve fakülte inÅŸaatlarının yapılması ilçemizin en büyük hayalidir diye düşünüyorum. Yağışa bakmayın, önemli olan yüreklerimiz. Darısı ve temennim odur ki, ışıl ışıl bir günde denizi gören bir yerde, fakültelerin temelinin atıldığı bir ortamda, Nurdan ve Orhan OÄŸuz’la beraber harcı atıyor ve kurdeleleri kesiyoruz. Hayalim budur” diye konuÅŸtu.

VALÄ° BEKTAÅž: “YAÄžMUR DA ALKIÅžLIYOR”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş da çok özel bir vesileyi paylaştıklarını, güzel bir eserin açılışı birlikte yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Çok açılardan anlamlı bir iÅŸin içindeyiz. Hava soÄŸuk olsa da bu güzellik içimizi ısıtıyor. EreÄŸli gene farkını öne koydu. Hayırseverleri üzerinden eÄŸitime yaptığı katkılar, getirdiÄŸi açılımlarla EreÄŸli bölgemizin parlayan bir yıldızı.  O çerçevede de çocuklarımız eÄŸitimde baÅŸarılı oluyorlar, gittikleri her türlü yarışmadan baÅŸarıyla dönüyorlar. Bizim için en büyük mutluluk da bu. Ä°ÅŸimizi yapıyoruz. Burada hayırseverlerimizin adı yaşıyor ama bugüne kadar kaç tane kaymakam, vali geldi geçti. Onları kimse hatırlamıyor. Hayırseverler hatırlanıyor. Demek ki gerçekten güzel bir ÅŸey bu iÅŸ. Kaymakam beyin bir beklentisi var, herhalde buna kimsenin bir itirazı yoktur. Bakın yaÄŸmur da alkışlıyor. TeÅŸekkür ediyoruz, ABu hizmetin oluÅŸmasında çok yönlü katkılar var, emek sahiplerine ayrı ayrı teÅŸekkür ediyoruz ve EreÄŸli’de bu güzellikleri yaÅŸamaya devam etme umuduyla hayırlı olsun diyorum.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo