13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’YE HAYIRLI OLSUN… KAZIKLAR ÇAKILIYOR…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Çevre ve Yaşam 5 yıl 7 ay 29 gün 1 saat 14 dakika önce 1676

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli sınırlarındaki çöp depolama istasyonun rehabilite edilerek gezi, piknik ve manzara alanı oluşturmak için başlatılan çalışmalar kapsamında, 72 adet ‘fore kazıktan’ ilki törenle toprağa çakıldı.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kırmacı Mahallesi’ndeki alanda kesilen kurban ve edilen duanın ardından yaptığı konuşmada, 35 dönümlük arazinin yeni yaşam alanı olacağını söyledi. İcraatın bitirilmesi ile de çöplük alanda yanma, patlama, korku sorunlarının ortadan kalkacağını belirten Uysa, şunları kaydetti:
ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN
“Burası ilçemize yakışmayan bir vahşi depolama alanıydı. İnşallah bu vahşi depolama alanından 6-7 ay içerisinde kurtulacağız. Bu bölgeyi rehabilite ettikten sonra ilçemiz yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak. 35 dönümlük bir arazi yeni yaşam alanı olacak, en önemlisi de bölgemizi yanma, patlama ve kokulardan, ilçemize yakışmayan bir görüntüden kurtarmış yeni bir yaşam alanına kavuşturmuş olacağız. Şunu da bilmenizi istiyorum ki, Karadeniz Bölgesi’ndeki ilçeler arasında vahşi depolama alanını (çöplük) rehabilite eden ilk ilçe Karadeniz Ereğli olmuş olacak. Güzel şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”
HER BİRİ DEVASA BORULARDAN 72 TANE!
İşi yüklenen firmanın sahibi Hüseyin Öztürk ise 20 ila 30 metre uzunluklardaki fore kazıklardan toplam 72 adet çakılacağını anlattığı teknik konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:
“Zemin iyileştirmeleri yapılacak. 72 adet fore kazık çakılacak. 20 metre ile 30 metre aralığında değişen toplamda bin iki yüz metre derinlikte fore kazık çakılmış olacak. Sonraki aşamada 2-3 metre çöp yığınları kazılarak onun üzerine de perde duvar yapmak suretiyle boydan boya yol kenarında 4 metre yüksekliğinde korkuluklu bir duvar olmuş olacak.
Ana amaç burada çöp sahasını rehabilite ederken mevcut alanı zararlı olabilecek çöp gazlarından çöp sızıntı sularından arındırarak tehlikeli ortamı tehlikesiz hale getirmek. Bu kapsamda gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra çöp sahası üzerinde yine sondajla gaz bacalarını koymak üzere kuyu açıp çöp gazlarını tahliye ettikten sonra flyt sistemiyle o gazları yakarak imha edip doğaya zararsız hale getirmektir.”
Öte yandan Kırmacı Mahalle Muhtarı Hazim Sevinç ve Balı Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz, çöplüğün rehabilitasyonu için bölge halkı adına Hüseyin Uysal’a teşekkür ettiler.

EREĞLİ’YE HAYIRLI OLSUN… KAZIKLAR ÇAKILIYOR…

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 10 saat 33 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 11 saat 45 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 5 saat 50 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 3 saat 3 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 5 saat 24 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 23 saat 39 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
10 saat 7 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 7 saat 46 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 3 saat 55 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 8 saat 53 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !