Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’YE BUTİK HASTANE MÜJDESİ

EREÄžLÄ°’YE BUTÄ°K HASTANE MÃœJDESÄ°

SaÄŸlık Bakanlığı, Zonguldak’a 3 adet butik hastane yapılmasına onay verdi, bu hastanelerden birinin, EreÄŸli ÅŸehir merkezine yakın eski hastane bölgesine yapılacağı açıklandı.

Kdz. Ereğli ilçesi için onayı alınan butik hastanenin eski devlet hastanesi binalarının bulunduğu bölge civarına yapılacağını dile getiren AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 1000 metre kare yer bulmaları halinde 1-2 ay içerisinde faaliyete geçeceğini söyledi.

Çakır konuya iliÅŸkin olarak yaptığı açıklamada ÅŸunları söyledi; “SaÄŸlık Bakanlığı’nın Butik Hastane dediÄŸimiz Halk SaÄŸlığı Merkezi adı altında kurulan büyük hastanelerde ki yığılmaları engelleme adına ön hizmet verecek yerler. Bunlar yaklaşık 1000 metre kare alan üzerine kurulacak. 6 tane doktoru, aile halk saÄŸlığı doktoru, 112’yide içerisinde barındıracağı butik hastane olacak. Zonguldak’a SaÄŸlık Bakanlığı’nın bu proje ile ilgili 3 tane onayı var. Bu üç butik hastaneden biri EreÄŸli ilçe merkezine, biri Zonguldak Ä°l Merkezine bir diÄŸeri de Çaycuma Ä°lçe Merkezi’ne yapılacak. Bu proje özellikle EreÄŸli ilçemiz için çok önemliydi. Çünkü yeni hastanenin ÅŸehir içerisinden alınıp Ömerli Mahallesi’ne taşınması o bölgedeki halkımızın eleÅŸtirilerine neden olmuÅŸtu.

Bu nedenle yeni yapılacak butik hastaneyi eski devlet hastanemizin bulunduğu bölgeye yapmayı planlıyoruz. Eğer uygun yer bulunursa hemen bir bina kiralanacak ve 1-2 ay içerisinde halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bina bulamazsak hazine arazisi üzerine bir an önce yatırım programına aldırarak böyle bir butik hastaneyi Ereğli halkının hizmetine sunmak istiyoruz. O bölgeyi önemsememizin nedenlerinden biride orada öğrenci kampüsü olacak ve öğrenci yoğunluğumuz artacak. Hem de o bölgedeki vatandaşlarımızın hastanenin uzak olmasından dolayı bizlere sitemleri vardı. Bunu da ortadan kaldırmış olacağız. Şu anda 1000 metre kare yer arıyoruz, 1-2 ay içerisinde hizmete açabilmek. Bizim isteğimiz bu hizmeti bir an önce Ereğli halkımızın hizmetine sunmak.

Åžu anda geçici yer bulsak dahi o bölgede arsa bulmak kaydıyla butik hastanenin kendi binasını yapacağız. Ben bu hizmetimizin ÅŸimdiden EreÄŸli halkına hayırlı uÄŸurlu olmasını diliyorum. Bu hizmetin ilçemize kazandırılmasında baÅŸta milletvekillerimiz olmak üzere saÄŸlık bakanlığımıza çok teÅŸekkür ediyorum.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
demir ata

05 Mart 2016 - 20:50

Üniversite yalan oldu demi gündem değiştirin hastane diye millet olmuş koyun butik sutik diye akp bundan sonra alır oyu hastaneden söz verimde yapılmayan akp hükümetine yazıklar olsun tersane yalan okul yalan herşey yalan oy falan yok akp ye

Aysun Oflu Aydemir

05 Mart 2016 - 15:00

Halk sağlığı merkezi gibi 6 tane doktoru olacakmış iyi birşey eski hastane yerine yapılacağı düşünülüyormuş

Güney Ergün

05 Mart 2016 - 14:59

Butik hastane derken ben anlamadım nasıl hastene butik hastane yi ilk defa duyuyorum

Yorum Yazın

Canlı Radyo