13 o C Kdz. Ereğli

“EREĞLİ’NİN PETROLÜ TURİZM OLACAK”

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçenin turizm konusunda canlandırılması adına önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, “Karadeniz Ereğli’nin petrolü turizm olacak” dedi.

Ekonomi 6 yıl 4 ay 22 gün 13 saat 57 dakika önce 755

Haberi Paylaşın

Ereğli Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarının ilk oturumu, Hüseyin Uysal başkanlığında AKM Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Uysal, toplantı öncesinde yaptığı gündem dışı konuşmada turizm konusunu önemsediğini belirtti. Turizm konusunda belli bir planlamaları ve stratejilerinin olmadığını, sadece günübirlik kararlarla giden bir turizm anlayışlarının olduğu ifade eden Uysal, şu sözlerle konuştu:
“Ereğli’mizin petrolü turizm”
“Baştan beri şehrin tanıtımında Turizmi önemsediğimi söylüyorum. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli paydaşlarından birinin Turizm olduğunu düşünüyorum. Hatta şöyle bir düşüncedeyim, belki bölgemizin, Ereğli’mizin petrolü turizm. Bu yüzden turizme ağırlık vermemiz, bunu halkımıza çok iyi anlatmamız lazım. Turizm dediğiniz zaman birçok etkisi olan, ekonomide yarattığı çarpan etkisi, birçok sektörün gelişimine yol açması, özellikle de genç ve yetişkin istihdamında etkileri, yerel halka kazandırdığı gelirin haricinde, bölgenin toplumsal gelişimine sağladığı katkı da önemli. Bu yönden bölgemiz için belki de önümüzdeki günlerde yapabileceğimiz en önemli istihdam arttırıcı faktör olarak görüyorum. Dünyadaki istihdamın 11 kişiden biri turizm sektöründe yer alıyor. Bu çok önemlidir. Kaldı ki bölgemiz çok özellikli olduğundan daha yüksek oranda katkı elde edebiliriz diye düşünüyorum.”
Ölüce Deniz Feneri’ne denizden sefer..!
Dünyadaki turistik bölgelerin büyük oranda birbirine benzediğini, Ereğli’nin ise farklı avantajları olduğunu anlatan Başkan Uysal; “yöremizin avantajı, farklı bir coğrafya, farklı bir tarihe sahip olmasıdır. Sizlerin de bildiği gibi tarih yönünden çok zenginiz. İnanç turizmi olabilir, doğa turizmi olabilir. Bence en önemlisi deniz turizmidir. Herkesin aklına deniz mevsiminin kısa olduğu geliyor ama insanlar sadece güneş kum deniz üçgenine sıkışmaktan ziyade bunu yaşamak istiyorlar. Bunları yaşatabiliriz. Örneğin Ereğli tarihiyle de karıştırdığımız zaman Argonaut gemileri var. Bunları yaptırıp Ölüce Deniz Feneri’ne denizden sefer yapabiliriz. Ereğli’de hem iş alanımızı, hem istihdama hem de turizme büyük katkı vereceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Gündem maddeleri
11 maddenin yar aldığı toplantının resmi bölümünde ise 4 madde görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantının 2. oturumu yarın (7 Aralık) aynı saat ve yerde gerçekleştirilecek.

“EREĞLİ’NİN PETROLÜ TURİZM OLACAK”

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 18 saat 16 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 19 saat 28 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 13 saat 33 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 10 saat 46 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 13 saat 7 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 7 saat 22 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 15 saat 29 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 16 saat 36 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
6 gün 4 saat 40 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !
1 gün 11 saat 38 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !