12 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’NİN FESTİVALİ..!

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce düzenlenen 21’inci Sevgi, Barış, Dostluk Festivali son buldu.,

Gündem 4 yıl 9 ay 23 gün 11 saat 19 dakika önce 17228

Haberi Paylaşın

Edinilen bilgiye göre, Slogan Yarışması ile startı verilen festival 3 gün sürdü. Spor, sanat, açık hava konserleri ve birçok etkinliğin yer aldığı görsel ve işitsel faaliyetler şehre renk kattı. Şehir dışından da ilçeye gelen binlerce günü birlik tatilci, ekonomiye katkı sağladı. Kendine has tarzı ile bilinen sanatçı Yıldız Tilbe’nin verdiği halk konseri ile festival son buldu.
TRAFİK FELÇ OLDU… ÇOCUKLAR KAYBOLDU…
TEMİZLİK İŞÇİLERİNE ‘AYIP OLDU’!
Öte andan, festivalin ilk gününden itibaren trafik kaosu hakim oldu. İlk gün kortej 19.00’da, konser ise 21.00’da olmasına karşın yollar araç trafiğine; fabrika işçi çıkış saati olan 17.00’de kapatıldı. Kadıtarlası’na oturan bir kişi ile Kepez Mahallesi’ne 1 saat 40 dakikada gidebildi.
Festival boyunca yapılan ‘kayıp çocuk’ anonsları moral bozdu. Onlarca kez yapılan duyurularda en küçüğü 3 en büyüğü ise 13 yaşlarındaki çocukların kaybolduğu hoparlörlerden bildirildi.
Normal şartlarda halka açık alanlarda alkollü içecek tüketilmesi yasalara göre suç sayılmasına karşın ‘festival sokaklarında’ adım başı içki içilmesi her festivalin olmazsa olmazları arasındaki yerini korudu. Alkol, beraberinde kavgaları da getirdi. Çok sayıda olay yaşandı.
Ortaya konan ‘pis tablo’ ile de Karadeniz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline ayıp edildi. Gelen katılımcılar yanlarında getirdikleri atıklarını yerlere attı. Gecenin sonunda araç yolu, çimenler ve gezinti alanları çöp yığınlarına döndü. Gelen, döndüğünde çöpünü temizlemedi, olan festivalin kahramanlarına oldu. Onlarca temizlik çalışanı, sabahın ilk ışıklarına kadar temizlik yaptı.

NOT:
Belediye Başkanı Halil Posbıyık; basın etik ve ahlak kurallarını yayın ve yayım faaliyetlerine ilke edinen Ereğli FM’e “haber” ve ‘her türlü bilgi’ ambargosu uygulaması, festival haberinde ‘detay sunabilmemiz adına’ eksikliklere yol açmıştır.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 12 saat 27 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 3 saat 39 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 7 saat 44 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 10 saat 40 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 7 saat 18 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 4 saat 57 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 1 saat 33 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 12 saat 1 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 6 saat 8 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 5 saat 49 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !