12 o C Kdz. Ereğli

Ereğli’nin çöplerinde bakın ne aradılar

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen yabancı öğrencilerin, çöplerden bulduğu materyalleri geri dönüştürerek çeşitli objeler ürettikleri bildirildi.

Çevre ve Yaşam 6 yıl 9 ay 13 saat 57 dakika önce 1066

Haberi Paylaşın

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Heritage From Turkey Projesi kapsamında Karadeniz Ereğli’ye gelen 16’sı yabancı 20 öğrenci, oluşturdukları objeleri, Erdemir Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezinde sergiledi.
Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Eğitmeni Aziz Yiğitcan Yeşilbağ, burada gazetecilere açıklamasında, insanlara, geri dönüşümün önemini anlatmak istediklerini söyledi. Bunun içinse ilçede kaldıkları günler boyunca atık malzemeler aradıklarını anlatan Yeşilbağ, şöyle dedi:
BELEDİYEYE ÖZEL TEŞEKKÜR
“Temmuz’un 17’sinden itibaren Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden toplam 16 kişi projemize dahil oldular. Projemizin amacı, geri dönüşümü sağlamak; denizler ve diğer çevrelerdeki plastik ve kağıt atıkları geri dönüşümlerinin olduğunu ve bunların daha sonra tekrar kullanılabileceğini insanlara anlatmak, bunu ise uygulamalı olarak insanlara göstermektir.
Ereğli’de belediye ile sıkı bir temas içindeydik. Geldiğimiz günden itibaren bize hep yardımcı oldular. Azim Otel bize kapılarını açtı. Bize toplantı salonlarını da verdiler.
Ereğli’de, çöplerin içinden bulduğumuz atıklardan 20’ya yakın figür oluşturduk. Bunların içinde kapı zili, çöp kutusu, kumbara, oyuncak gitar gibi figürler elde ettik. Şehrin belli bölgelerinde sergilenebilir durumdalar.

YANA DODNİKOVA: PROJE AMACINA ULAŞTI
Yabancı öğrenciler adına konuşan Bulgar gurubunun lideri aynı zamanda Birleşmiş Milletler Bulgaristan Göçmenlik Bürosu Çalışanı Yana Dodnikova ise Türkçe ’ye çevirisi yapılan konuşmasında, Türkiye’de ilk defa bir projede yer aldığını ifade ederek, “geri dönüşümle ilgili çok değerli bilgiler edindik. Geri dönüşümle ilgili her türlü bilgi akılda tutulması gereklidir. Çünkü bu durum bizin için ileriye bakıldığında endişe verici durumlara sebep olabilir. Proje bence amacına ulaştı. Biz bunun için çok çalıştık. Gerek Ereğli halkı olsun gerekse çevredeki insanlar olsun onları bu konuda bilgilendirdiğimizi düşünüyorum” sözleri ile konuştu.

Ereğli’nin çöplerinde bakın ne aradılar

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

21 saat 46 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
6 gün 20 saat 48 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
2 gün 14 saat 16 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
1 gün 17 saat 3 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 22 saat 58 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 16 saat 37 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
10 saat 52 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
3 gün 20 saat 6 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
5 gün 8 saat 10 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !
1 gün 18 saat 59 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !