13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE YÜKSELEN BAŞARININ ÖYKÜSÜ

Gündem 6 yıl 9 ay 24 gün 6 saat 17 dakika önce 3287

Haberi Paylaşın

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki “Engelli Halk Oyunları Ekibi”nin, çapı uluslararası olan ’engelli festivaline’ özel davetli olarak katılacakları bildirildi.
Karadeniz Ereğli Halk Oyunları Antrenörü Cemil Soydan, Yaşlılar ve Gençler Evi’ne süren çalışmalar sırasında Ereğli FM’e yaptığı açıklamada, 13 Eylül’de, Marmara Bölgesi’nde bulunan Balıkesir’in Ege Bölgesi’nde kalan ilçesi Ayvalık’a gideceklerini söyledi.
Burada düzenlenen Ayvalık Uluslararası Engelli Festivali’ne özel olarak davet edildiklerini belirten Soydan, şöyle dedi:

“ÖN AYAK OLDUK”
“Özel bireylerle ilgili çalışmalarımıza 2015 Kasım ayında başladık. İl önce bireysel çalışmalar icra ettik. Ana temamız, özel çocukların normal insanlar gibi halk oyunlarını yapabileceğini kanıtlamaktır. Bunu başardığımıza inanıyorum. Bugüne kadar 10’un üzerinde gösteriye çıktık. Bunlardan iki tanesi uluslararası festivaldi. Buralardaki gösterilerimizle beğeni toplayarak, bu sene daha geniş kapsamlı düzenlenecek festivale özel davetli olarak çağırıldık. Biz Karadeniz Ereğli olarak ön ayak olup, güzel bir etkinliğe başlangıç yapmış olduk.
Yardımcı hocalarımızın da etkise de, çocuklarımız üzerinde çok fazladır. Herkes, her şeyin önüne geçebiliyor diye düşündük ve özel çocuklarımız ile beraber 2 yılımızı tamamladık. Özel çocuklarla çalışmakta zorlanmadık. Önemli olan onların seviyesini inebilmekti, bunu başardık.”

UYSAL’A TEŞEKKÜR ETTİ: “İNŞALLAH NETİCE ALACAĞIZ”
Özel Çocuklar ve Velileri Koruma Derneği Başkanı Oya Koç ise bugün (6 Temmuz) Ereğli Belediye Meclis Kararı ile alınarak kendilerine ’Engelli Yaşam Alanı’ tahsisinde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür etti. Özel bireylerin aileleri olarak pek ihtiyaçlarının olduğunu hatırlatan Koç, şu sözlerle konuştu:
“Bu etkinlik, daha çok pozitif etkiler yarattı. Çocuklarımız buraya zevk ile geliyorlar. Duyarlı eğitmenler bize çok değer veriyorlar. Cemil hocamız bizi öyle motive ediyor ki çocuklarımızı mutlulukla getiriyoruz. Çocuklarımız mutlu olunca biz zaten mutlu oluyoruz.
Özel bireyler yetiştiren aileler olarak çok büyük eksikliklerimiz var. Çocuklarımız için spor salonları, yüzme havuzları, basketbol sahaları istiyoruz. Gençlik Spor Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Belediyemiz ise bize çok büyük bir destektir. Sağ olsun Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal bizim arkamızda. İsteklerimizi Sayın Uysal’a ilettik. İnşallah neticesini alacağız.”

ANNESİNİ ÖPÜCÜĞE BOĞDU
Öte yandan, kursa devam eden 18 özel kursiyerden Mental Retardasyon hastası Muhammet Bektaş, rahatsızlığı nedeniyle güçlükle konuşabildiği sözlerinde, halk oyunu öğrenmeye başladığı andan itibaren yaşamının da değiştiğini söyledi.
Annesi Ayşe Bektaş ise oğlunu mutlu gördüğünde kendisinin de çok mutlu olduğunu ifade etti.
Diğer yandan, Muhhammet Bektaş’ın “o benim annem, her şeyim’ diyerek annesini uzun süre öpmesi, görülmeye değer türdendi.

EREĞLİ’DE YÜKSELEN BAŞARININ ÖYKÜSÜ

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 13 saat 9 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 14 saat 21 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 8 saat 26 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 8 saat önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 5 saat 39 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 2 saat 15 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 12 saat 43 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
6 saat 50 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 6 saat 31 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !