Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE YÜKSELEN BAŞARININ ÖYKÜSÜ

EREÄžLÄ°’DE YÃœKSELEN BAÅžARININ ÖYKÃœSÃœ

EREÄžLÄ°
Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki “Engelli Halk Oyunları Ekibi”nin, çapı uluslararası olan ’engelli festivaline’ özel davetli olarak katılacakları bildirildi.
Karadeniz EreÄŸli Halk Oyunları Antrenörü Cemil Soydan, YaÅŸlılar ve Gençler Evi’ne süren çalışmalar sırasında EreÄŸli FM’e yaptığı açıklamada, 13 Eylül’de, Marmara Bölgesi’nde bulunan Balıkesir’in Ege Bölgesi’nde kalan ilçesi Ayvalık’a gideceklerini söyledi.
Burada düzenlenen Ayvalık Uluslararası Engelli Festivali’ne özel olarak davet edildiklerini belirten Soydan, şöyle dedi:

“ÖN AYAK OLDUK”
“Özel bireylerle ilgili çalışmalarımıza 2015 Kasım ayında baÅŸladık. Ä°l önce bireysel çalışmalar icra ettik. Ana temamız, özel çocukların normal insanlar gibi halk oyunlarını yapabileceÄŸini kanıtlamaktır. Bunu baÅŸardığımıza inanıyorum. Bugüne kadar 10’un üzerinde gösteriye çıktık. Bunlardan iki tanesi uluslararası festivaldi. Buralardaki gösterilerimizle beÄŸeni toplayarak, bu sene daha geniÅŸ kapsamlı düzenlenecek festivale özel davetli olarak çağırıldık. Biz Karadeniz EreÄŸli olarak ön ayak olup, güzel bir etkinliÄŸe baÅŸlangıç yapmış olduk.
Yardımcı hocalarımızın da etkise de, çocuklarımız üzerinde çok fazladır. Herkes, her ÅŸeyin önüne geçebiliyor diye düşündük ve özel çocuklarımız ile beraber 2 yılımızı tamamladık.  Özel çocuklarla çalışmakta zorlanmadık. Önemli olan onların seviyesini inebilmekti, bunu baÅŸardık.”

UYSAL’A TEÅžEKKÃœR ETTÄ°: “Ä°NÅžALLAH NETÄ°CE ALACAÄžIZ”
Özel Çocuklar ve Velileri Koruma DerneÄŸi BaÅŸkanı Oya Koç ise bugün (6 Temmuz) EreÄŸli Belediye Meclis Kararı ile alınarak kendilerine ’Engelli YaÅŸam Alanı’ tahsisinde bulunan Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’a teÅŸekkür etti. Özel bireylerin aileleri olarak pek ihtiyaçlarının olduÄŸunu hatırlatan Koç, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Bu etkinlik, daha çok pozitif etkiler yarattı. Çocuklarımız buraya zevk ile geliyorlar. Duyarlı eÄŸitmenler bize çok deÄŸer veriyorlar. Cemil hocamız bizi öyle motive ediyor ki çocuklarımızı mutlulukla getiriyoruz. Çocuklarımız mutlu olunca biz zaten mutlu oluyoruz.
Özel bireyler yetiÅŸtiren aileler olarak çok büyük eksikliklerimiz var. Çocuklarımız için spor salonları, yüzme havuzları, basketbol sahaları istiyoruz. Gençlik Spor Müdürlüğü’ne teÅŸekkür ediyoruz. Belediyemiz ise bize çok büyük bir destektir. SaÄŸ olsun Belediye BaÅŸkanımız Hüseyin Uysal bizim arkamızda. Ä°steklerimizi Sayın Uysal’a ilettik. Ä°nÅŸallah neticesini alacağız.”

ANNESÄ°NÄ° Ã–PÃœCÜĞE BOÄžDU
Öte yandan, kursa devam eden 18 özel kursiyerden Mental Retardasyon hastası Muhammet Bektaş, rahatsızlığı nedeniyle güçlükle konuşabildiği sözlerinde, halk oyunu öğrenmeye başladığı andan itibaren yaşamının da değiştiğini söyledi.
Annesi Ayşe Bektaş ise oğlunu mutlu gördüğünde kendisinin de çok mutlu olduğunu ifade etti.
DiÄŸer yandan, Muhhammet BektaÅŸ’ın “o benim annem, her ÅŸeyim’ diyerek annesini uzun süre öpmesi, görülmeye deÄŸer türdendi.

 

EREÄžLÄ°’DE YÃœKSELEN BAÅžARININ ÖYKÃœSÃœ

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo