Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli’de trafik sorunu gerçekten bitiyor mu?

EreÄŸli’de trafik sorunu gerçekten bitiyor mu?

Karadeniz EreÄŸli Belediye Meclisi Aralık ayı OlaÄŸan Toplantısı’nın 5’inci oturumu Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal BaÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirildi.


Uysal, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda ki toplantıda gündem dışı yaptığı konuÅŸmada, kentin Turizm hamleleri ile kalkındırılacağını hatırlattı, kent içi ulaşımın çözümüne ise köklü arayışlar içinde olduklarını anımsattı.
Meclis gündeminde bulunan maddelerden bazıları ilgili komisyonlara havale edildi. Bir önceki oturumda komisyonlara havale edilen maddelerin raporları okunarak oylandı.
Yılın son Meclis Toplantısı, böylelikle kapandı.
Trafik sorunları “gösterildi”, yol haritası belirlendi!
EreÄŸli’de trafik yoÄŸunluÄŸunun azaltılması için EreÄŸli Belediyesi UlaÅŸtırma Müdürlüğü ve Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi UlaÅŸtırma Araçları Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi ile yapılan protokol gereÄŸi yapılan 6 aylık çalışma, önce Belediye Meclisi’ne sunuldu.
Ä°TÃœ’nün teknik elemanlarınca 23 ayrı noktada 6 aylık bir çalışma yapıldığını belirtti. Noktalarda, belirlenen en yoÄŸun gün ve saatlerde yapılan trafik sayımı neticesinde oluÅŸturulan simülasyon, Meclis üyelerine izletildi.
Simülasyonda, toplu taşıma sistemlerinin rotasyonlarının revize edilecek, bazı caddeler ise tek yön olacağı görüldü. Hazırlanan simülasyonun nihai karar olmadığı, fikirler doğrultusunda revize edilebileceği vurgulandı. En dikkat çeken hususların başında ise Devrek Yolayrımı Köprülü Kavşak mevkisindeki sıkışıklık oldu.
Kepez Mahallesi yönünden ilçe merkezine seyir eden araçların, Anadolu Lisesi mevkisinde yaratılacak alternatif yolu kullanmaları, UÄŸur Mumcu Caddesi’nin tek yön ilerlemesi uygulaması, sahil ÅŸeridini içine alan Atatürk Bulvarı’nda yol geniÅŸletilerek park alanı dışında çift ÅŸerit sistemine geçilmesi konuları da tartışmaya açıldı. Sahil güzergahında yürüme yollarında kalan Manolya aÄŸaçlarının yaklaşık bir metre geriye çekilmesi, bu konuda ise hassas davranılması gerektiÄŸi görüşüne varıldı.
Komisyon kurulacak!
Belediyle BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, toplantının sonunda, konuların etraflıca araÅŸtırması için AK Parti ve CHP gruplarınca belirlenecek üyelerden oluÅŸan komisyon kurulmasını istedi. Komisyon üyeleri, simülasyon doÄŸrultusunda hareket ederek, gerekli gördükleri revize unsurlarını Uysal’a iletecekler.    

EreÄŸli’de trafik sorunu gerçekten bitiyor mu?

Karadeniz EreÄŸli Belediye Meclisi Aralık ayı OlaÄŸan Toplantısı’nın 5’inci oturumu Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal BaÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo