13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE “SÜRGÜN” OYNANACAK

EREĞLİ’DE “SÜRGÜN” OYNANACAK

Müzik & Kültür Sanat 5 yıl 4 ay 11 gün 7 saat 43 dakika önce 1125

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 82. Yılında ‘Sürgün’ adlı tiyatro oyununun sahneleneceği bildirildi.
Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye birimi olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü girişimleri ile gösterilmeye hazırlanan oyununun yapım direktörlüğünü ve sanat yönetmenliğini Fatih Kılıç ile Mustafa Odabaş yapıyor. Tiyatral Sanatlar Akademisi Vakfı (TİYSAV) tarafından sahnelenecek ‘Sürgün’ adlı Tiyatro oyunu, 22 Aralık Cumartesi günü saat 19.00’da Kdz. Ereğli halkı ile buluşturacak.
İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u konu edilen Sürgün’de, Cumhuriyet’in ilanından sonraki dönemin koşulları bir istihbaratçının gözünden anlatılırken, Mehmet Akif Ersoy’un vatan sevgisi ve insani yönü ele alınıyor.
Baturalp Dinçer'in yazdığı, kostüm tasarımında Reyyan Erdoğan, müziğinde ise Can Atilla’nın imzası bulunanan 2 perdelik oyunda; İbrahim Öner, Fatih Altun, Aydan Çakır, Ergin Düzgün, Emre Akarsu, Serra Tankal, Ecem Yılmaz, Barış Çağlar, Ali Suvacı, Mustafa Haki Karakaya ve İbrahim Çığşar rol alıyor.
Öte yandan Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından ücretsiz olarak çocuklar için aynı gün saat 14.00’da “Neşeli Yuva” adlı çocuk tiyatro oyunu AKM’de sergilenecek.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 15 saat 12 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
6 saat 24 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 10 saat 29 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 10 saat 3 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 7 saat 42 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 4 saat 18 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 14 saat 46 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
8 saat 53 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 8 saat 34 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !