Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE “SÜRGÜN” OYNANACAK

EREĞLİ’DE “SÜRGÜN” OYNANACAK

EREĞLİ’DE “SÜRGÜN” OYNANACAK


Karadeniz Ereğli’de, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 82. Yılında ‘Sürgün’ adlı tiyatro oyununun sahneleneceği bildirildi.
Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye birimi olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü girişimleri ile gösterilmeye hazırlanan oyununun yapım direktörlüğünü ve sanat yönetmenliğini Fatih Kılıç ile Mustafa Odabaş yapıyor. Tiyatral Sanatlar Akademisi Vakfı (TİYSAV) tarafından sahnelenecek ‘Sürgün’ adlı Tiyatro oyunu, 22 Aralık Cumartesi günü saat 19.00’da Kdz. Ereğli halkı ile buluşturacak.
İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u konu edilen Sürgün’de, Cumhuriyet’in ilanından sonraki dönemin koşulları bir istihbaratçının gözünden anlatılırken, Mehmet Akif Ersoy’un vatan sevgisi ve insani yönü ele alınıyor.
Baturalp Dinçer'in yazdığı, kostüm tasarımında Reyyan Erdoğan, müziğinde ise Can Atilla’nın imzası bulunanan 2 perdelik oyunda; İbrahim Öner, Fatih Altun, Aydan Çakır, Ergin Düzgün, Emre Akarsu, Serra Tankal, Ecem Yılmaz, Barış Çağlar, Ali Suvacı, Mustafa Haki Karakaya ve İbrahim Çığşar rol alıyor.
Öte yandan Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından ücretsiz olarak çocuklar için aynı gün saat 14.00’da “Neşeli Yuva” adlı çocuk tiyatro oyunu AKM’de sergilenecek.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo