13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE “KUDÜS” SESLERİ!

ABD Başkanı Trump’ın hukuksuz Kudüs açılması, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde protesto edildi.

Gündem 6 yıl 4 ay 23 gün 2 saat 18 dakika önce 969

Haberi Paylaşın

AK Parti Ereğli Başkanlığı ile İHH, Özgür Der, Feda Der, Has Der, Ensar Vakfı, Memur Sen ve Sağlık Sen temsilcilerinden oluşan guruplar, Cuma namazı sonrası Devrim Bulvarı’nda bir araya geldiler.
Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklayan Trump ile İsrail hükümeti kınandı, sert dille eleştirildi.
Çakır: hüsrana uğrayacaklardır
AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, protestoda yaptığı konuşmada, Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu söyledi. Alınan kararın, İsrail ile Filistin toplumları arasında husumeti arttırmaktan başka sonuç doğurmayacağını belirten Çakır, şöyle dedi:
“Asla kabul edilemez olarak gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini duyurmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahana ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.
Türkiye’nin, insanlığın silueti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.!
Boykot çağrısı!
Toplanan guruplar adına konuşan İHH temsilcisi Abdullah Çetintaş ise Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu belirterek şu sözlerle konuştu:
“İsrail ve İsrail’in yanında duranlara siyasi, ticari ve ekonomi olmak üzere her türlü boykot uygulanmalıdır. Türkiye’de ise Hükümet’i, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve hangi görüşten olursa olsun diğer tüm aktörleri Filistin’i desteğe, Kudüs’ü muhafazaya çağırıyoruz. Kudüs, Filistin’in başkentidir, Müslümanların kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail’in başkenti olmayacaktır.”
Aralarında Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay ve Esra Alpago’nun olduğu yaklaşık 200 kişilik gurup, bir süre daha tekbir getirerek alandan ayrıldı.

EREĞLİ’DE “KUDÜS” SESLERİ!

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 6 saat 5 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
21 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 1 saat 22 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 56 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 22 saat 35 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 19 saat 11 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 4 saat 18 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
2 gün 5 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
23 saat 46 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 23 saat 27 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !