parçalı az bulutlu 14 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE KİME NE KADAR VERİLDİ, AÇIKLANDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

EREĞLİ’DE KİME NE KADAR VERİLDİ, AÇIKLANDI

Gündem 6 yıl 3 ay 8 gün 20 saat 37 dakika önce 2293

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “adama koyun verelim, arı kovanı verelim, balıkçı teknesi alalım. Maksat adam kendi hayatını kurtarsın” dedi.

Alınan bilgiye göre, Karadeniz Ereğli ilçesinde yaşayanlardan yardıma ihtiyaç duyanların sayısı ve onlar için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) aracılığı ile harcanan yardım parası miktarı açıklandı. Kaymakam Çorumluoğlu, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda her yıl boyunca yapılan yardımları, hesapların çıktığı hafta basına açıkladıklarını söyledi. İlçe durumunun genel olarak iyi olduğunu belirten Çorumluoğlu, “biz, 16 bin kişiye 5 milyon 522 bin lira para yardımında bulunmuşuz. Merkezi Hükumet tarafından yapılan yardımlar burada ayıraca tasnif edildi. Burada da 4 bin 122 kişiye 9 milyon 457 bin lira para ödenmiş. Burada dikkatimi çeken, Merkez’den paralarımızın daha düşük olmasıdır. Yani para sayısı olarak fazla, kişi sayısı olarak azdır. Bu, ilçemizin biraz daha emekli ve gelir seviyesinin yüksek olmasından kaynaklıdır” dedi.
KÖMÜR YARDIMININ BİR KISMINDA YAŞANAN GEÇİKME
Çorumluoğlu, yapılan diğer yardımlara ilişkin ise şu sözlerle konuştu:
“Gıda yardımı 1 milyon 661 bin ile yüksek bir rakam. Bunun yanında da yakacak yardımı yine diğer bir yüksek rakam, 3 milyon 435 bin liradır. Ne yazık ki yakacak yardımında biraz gecikmelerimiz oldu. Bu, bize kömür temininde ki eksikliklerden dolayıdır. Son 75 ton kömürümüz kaldı. 4 bin 500 ton kömürde 75 ton düşünüldüğünde, büyükçe bir kısmının dağıtıldığını göstergesidir. Ama burada vakıf müdürü ya da kaymakamın evindeki soba yanıyorsa vatandaşın evinde de soba yanmalıdır.
ÖZEL BİREYLERE YAPILAN YARDIMLAR
Engelli aylığı en fazla tutan rakamlardandır. Bir yıl içinde, 6 milyon lira engellilerimiz için ödenmiştir. Toplamına bakıldığında ise Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile yaklaşık 15 milyon lira, bir yılda para harcamışız, 20 bin kişiye ulaşmışız. Ancak bunu 180 bin kişi de 20 bin kişi olarak düşünmemek lazım. Bir kişi, dönem içinde birden fazla yardım aldıysa onu 3 ya da 4 olarak sayıyoruz.
GENEL OLARAK İYİ
Genel olarak buradaki durumumuzun iyi olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Vakfımızdan yardım hakkı olup ta verilmeyen kimse kalmasın, ana gayemiz budur. Basın mensubu arkadaşlarımızın da bu tür kişiler varsa bize ulaştırılmasında da aracı olmalarını istiyorum. Gazetelerin bazıların da vardı, okudum. Bir engellinin dolandırıldığı ile ilgili bir haberdi. Vakıf müdürümüze talimat verdim ve o aileye de yardım edilecek.
BALIK VERMEYECEKLER; TUTMASINI ÖĞRETECEKLER!
Esas ön plana çıkacak husus ise kişilere gelir getirici projeler yönünde destek olabilmektir. Bu 40 kişi, 50 kişi olur ama ‘para verelim gitsin’ değil; adama koyun verelim, arı kovanı verelim, balıkçı teknesi alalım. Maksat adam kendi hayatını kurtarsın. Bunu yaptıktan sonra yaşamını idame ettirir. Ana politikamız bu olmalıdır. Müdür arkadaşlarımıza talimatı verdim. 2019 yılı içinde gelir getirici projelere daha fazla ehemmiyet vereceğiz.”
Kaymakam Çorumluoğlu, geçmiş yıllar ile bu yıl arasında, yardım talebinde bulunan kışı sayısında artış ya da düşüş olup olmadığını gösteren bir kıyaslamanın henüz yapılmadığını sözlerine ekledi.

EREĞLİ’DE KİME NE KADAR VERİLDİ, AÇIKLANDI

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 9 saat 20 dakika önce DEVREK YOL AYRIMINDA FECİ KAZA !
2 gün 5 saat 50 dakika önce KAAN YILDIRIM KAZA GEÇİRDİ !
1 gün 21 saat 24 dakika önce GÜNÜN EN GÜZEL HABERİ DUBAİ'DEN GELDİ !
6 gün 15 saat 11 dakika önce EREĞLİ ÖREN KAVŞAĞINDA KAZA
2 gün 13 saat 21 dakika önce KAYALIKLARA DÜŞTÜ !
6 gün 15 saat 40 dakika önce TUVALET ÜCRETİNE % 50 ZAM !
3 gün 20 saat 24 dakika önce MOTOSİKLET YAYALARA ÇARPTI ; 3 YARALI
2 gün 19 saat 27 dakika önce EREĞLİ VE ZONGULDAK'TA HİSSETTİ !
5 gün 11 saat 3 dakika önce ÇORUM'DA ORHAN YÜKSEL ŞOV : 1-4
3 gün 21 saat 6 dakika önce KIRAÇ ŞAMPİYONLUK KONSERİ İÇİN GELİYOR