13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE İŞÇİ GREVİ

EREĞLİ DE GREV VAR- www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Ekonomi 5 yıl 10 ay 12 gün 2 saat 38 dakika önce 1192

Haberi Paylaşın

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, “İnandığımız hakkımızı alana kadar, işçi arkadaşlarımız da ‘evet bu bizim hakkımızdır’ diyene kadar bu meydanlardayız” dedi.
Türk Metal’in aldığı karar doğrultusunda, Tat Metal AŞ’ye ait iş yerlerinde bu sabah başlatılan greve, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Fenerbahçe Spor Kulübü Şube ve Dernek Başkanı Serdar Özbek, CHP ilçe yönetimi adına Başkan Yardımcısı Sevdekar Aras destek verdi.
Şirketin Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika önünde süren görev yerine gelen Başkan Demirtaş, Tat Metal Yönetim Kurulu başkanı Akın Tatoğlu’nu yakından tanıdığını ve iyi bir insan olduğunu belirterek, “inanıyorum ki hakkınızı en iyi şekilde verecektir. Arkanızda ise Türk Metal gibi güçlü bir sendika var. Buradaki greviniz süresince her türlü ihtiyacınızı karşılamaya hazırım” dedi.

ERCAN ÖNCE İŞÇİLERE, SONRA BASINA KONUŞTU
Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, erken saatlerde geldiği grev yerinde ilk konuşmasını, Tat Metal 2. Çelik Servis Merkezi’ndeki işçilere hitaben yaptı. Ercan, buradaki konuşmasında, Türk Metal genel merkez yöneticilerinin selamını ilettiği işçilere, “Yasa gereği grev sürelerinde sendikalar üyelerine asgari ücretin üçte biri aylık ödeme yapar. Ancak, Sayın Genel başkanımız, size 1000’er lire verilmesini istedi” dedi.
İşçilerin coşkuyla ve tezahüratlarla karşıladığı konuşmanın ardından yöresel oyunlar oynandı.

SÜRECİ ANLATTI
Daha sonra OSB’deki işyeri alanına gelen Şube başkanı Metin Ercan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise Ocak 2018’de başlayan 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecini hatırlatarak, şunları kaydetti:
Uyuşmazlık zaptı tutulan sözleşme görüşmelerinde 19 maddeden oluşan ücret ve ücrete bağlı maddeler üzerinde anlaşmaya varamadık. Sabaha karşı süren görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığı için 5 Haziran’da aldığımız karar gereği sabah saat 08.00 itibarıyla grevdeyiz. Bu arkadaşlar asgari ücretli ağır şartlarda çalışan çocuklar. Çok fazla bir şey istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Üç vardiya çalışıyorlar, karşılığı da bu olmaması gerekir. Arkadaşlar, ‘bu iş yeri bizim iş yerimiz. İş yerimize zarar getirecek bir hareketin içerisinde hiçbir zaman bulunmayız’ diyorlar. Teşkilatımızın yapısı da bu şekildedir. Tüm eylem ve etkinliklerimizi Anayasa ve hukuk çerçevesinde yapıyoruz. Emniyet teşkilatımız canımız, kanımız ciğerimizdir, Kesinlikle onlarla karşı karşıya gelecek bir tavırda olmayız. Adeta bir düğün şenliği gibi meydanlardayız. İnandığımız hakkımızı alana kadar, işçi arkadaşlarımız da ‘evet bu bizim hakkımızdır’ diyene kadar bu meydanlardayız. İnanıyorum ki, işveren kanadı da bu grevi kendi aralarında değerlendirecektir. Çünkü gerçekten Tat Metal bölgemizde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) gibi bir iş yeri olma durumundadır.”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ercan, grev süresince de işveren kanadının talebi halinde görüşmeye açık olduklarını belirterek, “zira hiçbir zaman bu tür görüşmelere kapalı olmadık. Biz buradayız, telefonlarımız da açık” diye konuştu.

EREĞLİ’DE İŞÇİ GREVİ

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 8 saat önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 23 saat 12 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 6 saat 13 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 3 saat 17 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 2 saat 51 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 30 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 21 saat 6 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 7 saat 34 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 1 saat 41 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 5 saat 7 dakika önce KAZA ; 2 YARALI