12 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE, İNSANLIK ADINA ÖNEMLİ BİR GÜN

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Çevre ve Yaşam 5 yıl 6 ay 8 gün 5 saat 5 dakika önce 1608

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de, özel bireylerin diğer bireyler ile kaynaşabilmesi amacıyla “Tebessüm Kafe” adı ile oluşturan tesis, törenle hizmete girdi.

Alınan bilgiye göre ilçe belediyesi, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi ve Kent Konseyi işbirliği ile kurulan kafe, Sahil Kafe bitişiğinde dualarla açıldı.
Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kurdele kesimi sondası gazetecilere konuşmasında, böyle bir hizmetin Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte olduğunu söyleyerek, “Belediye Başkanını ve çalışma arkadaşlarını böyle güzel bir çalışma yaptıklarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

UYSAL, UMUT AŞILADI: BU BAŞLANGIÇ
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, Tebessüm Kafe’nin bir başlangıç olduğunu belirterek şu sözlerle konuştu:
“Burası aslında bir model. Ereğli’de bu alanı kullanan vatandaşlarımızla birlikte kullanmaları için entegre bir tesis yaptık. Önümüzdeki yıllarda engellilerden bahsetmeyeceğiz, ‘Çocuk faydalı şehir’ diyeceğiz.
Eğer çocuklarımıza gereken önemi verdiğimizde, şehri onlara göre dizayn ettiğimizde, engellilerimiz, hamilelerimiz, yaşlılarımız, tüm katmanlar bundan yararlanır. Bu bir tohum. Bunlar önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek. Şehrimizde cadde, sokak, kamusal alanlar, sinemalar, tüm engelli vatandaşlarımızın ev rahatlığıyla kullanabileceği alanlar olacak. Bunu bir başlangıç kabul ediyoruz. Gecikmiş bir hizmet, Yeterli de görmüyoruz. Daha yapacak çok şeyimiz var. 2013 yılında Karadeniz Ereğli Türkiye’nin engellilerin, çocukların yaşayabileceği en güzel ilçe olacak.”

TEŞEKKÜR ETTİ
Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Tebessüm Kafe’nin sağlam ve engelli bireyleri aynı çatı altında toplandığını anlatarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Kendilerine söz hakkı tanınan özel bireyler de, konuşmalarına, duydukları mutluluğu yansıttılar.
Öte yandan, iki özel çocuk Sudenaz Taşpınar ve Oğulcan Kalender, tepsiler ile taşıdıkları içecekleri, katılımcılara ikram ettiler.

TEBESSÜM SİNEMASI DA AÇILDI
Burada etkinliğin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde hizmete giren Tebessüm Sinema Salonu’nun açılışı da gerçekleştirildi. Benzer sözlerin edildiği açılış konuşmaların ardından sinema faaliyete geçti. Her iki açılışı da çok sayıda vatandaş ve özel insan katıldı.

EREĞLİ’DE, İNSANLIK ADINA ÖNEMLİ BİR GÜN

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 12 saat 17 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
22 saat 29 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 10 saat 30 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
2 gün 6 saat 57 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
7 gün 1 saat 23 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 5 saat 58 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 11 saat 51 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 1 saat 5 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 20 saat 35 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 9 saat 24 dakika önce KAZA ; 2 YARALI