Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE İLK KEZ YAPILAN BİLİM ŞENLİĞİ DOLU DOLU

EREÄžLÄ°’DE Ä°LK KEZ YAPILAN BÄ°LÄ°M ÅžENLİĞİ DOLU DOLU

TÃœBÄ°TAK 4007 Bilim ÅženliÄŸi Destekleme Projesi kapsamında Karadeniz EreÄŸli Belediyesi, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü ve Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) iÅŸbirliÄŸi ile Anfi Tiyatro’da düzenlenen ve 2 gün sürecek olan Bilim ÅženliÄŸi’nin ilk günü dolu dolu geçti.

’GeleceÄŸin teknolojisi ile randevumuz var’ teması iÅŸlenen ÅŸenliklerin ilk günü, sahil bandı Amfi Tiyatro’da kurulan bilim çadırlarının açılışı ve protokol konuÅŸmaları saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı ile baÅŸladı.

EN ÖNEMLİ SERMAYE BİLGİ VE BİLİM

Öğrencilere seslenen ve gelecek dönemlerin uzaklarda olmadığını söyleyen EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, burada yaptığı konuÅŸmada, “Zaman hızlı ilerliyor, bunu gençlere yetiÅŸkinler hatırlatmalı. Gelecek dediÄŸimiz, ansızın geliverir. Bunun için, geleceÄŸe hazırlıklı olmamız lazım. Günümüzde, en önemli sermaye, bilgi ve bilimdir. Bilginiz varsa satarsınız ve geliÅŸirsiniz. Bilime yatırım yaparsanız, hakim olursunuz.” dedi. 

BİLİM ŞENLİĞİ BİZİ GURURLANDIRDI

Bilim ÅŸenliklerinin yapılmasında en büyük payın BaÅŸkan Hüseyin Uysal’a ait olduÄŸunu öne süren BEÃœ EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar ise konuÅŸmasında “Ãœlkemizin geleceÄŸine ufuk çizmede, genç beyinlerin bilim ve teknolojinin araÅŸtırıp geliÅŸtirme faaliyetlerinin ne kadar önemli olduÄŸunu anlatmanın ve yapılan bu faaliyetlerin sergilenmesi kapsamında düzenlenen bilim ÅŸenliÄŸinin ilçemizde yapılması, bizleri gururlandırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

HAYAL GÜCÜ VE YARATICILIK GELİŞMELİ

Çocuklara bilimi sevdirebilmeyi amaçladıklarını anlatan, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz da, “Çocuklarımızı gözlem, deney ve araÅŸtırma yapmaya teÅŸvik ederek özgün düşüncelerini geliÅŸtirmeye fırsat yaratmak, onların doÄŸuÅŸtan gelen duygularını motive ederek fen ve matematik alanlarında hayal gücü ve yaratıcılıkların geliÅŸtirmek amacındayız.” dedi.

EN ÇOK İLGİYİ, BİLİM ÇADIRLARI ÇEKTİ

KonuÅŸmaların ardından, sahile kurulan bilim çadırları içinden temsili olarak belirlenen Dijital Radyo Yapımı Çadırı’nın açılış kurdelesi, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Hasan DoÄŸan, BaÅŸkan Hüseyin Uysal, Dekan Ali Azar, Müdür Numan Korkmaz ve etkinlik için ilçeye davet edilen Prof. Dr. Rahmi Güçlü tarafından kesildi.

BAÅžKAN UYSAL DÄ°JÄ°TAL RADYO YAPTI

Başkan Uysal ile Dekan Azar burada kendilerine verilen bazı materyalleri kullanarak, aldıkları destekle de radyo yaptı. Bilim Çadırları gezisi sırasında BEÜ öğrencilerinin yaptığı yakıtsız güneş paneliyle çalışan aracı da inceleyen Başkan Uysal, üniversite öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi. Şenliğe ilçedeki değişik okullardan katılan yüzlerce öğrenci, çadırlarda yapılan bilim şovlarını izledi.

TUBÄ°TAK 13 BÄ°N YERLÄ° JÄ°P ÃœRETTÄ°

Çadırlarının gezilmesinin ardından Amfi Tiyatro’da Prof. Dr. Rahmi Güçlü’nün konuÅŸmacı olarak katıldığı ’Bana sor’ adında söyleÅŸi gerçekleÅŸtirildi.

Göktürk-2 uydusunun yapım çalışmasında bulunduÄŸunu hatırlatan Prof.Dr. Güçlü, konuÅŸmasında yerli otomobil kapsamında TÃœBÄ°TAK’ın 13 bin adet deÄŸiÅŸik modelde askeri jip yaptığını söyledi. Güçlü, kendi teknolojini günden güne yenileyen Türkiye’nin Göktürk-2 uydusunu da Türkiye’de yaptığını ancak fırlatma rampası olmadığı Çin’den fırlatıldığını söyledi.

ASELSAN ABD’YE TEKNOLOJÄ° SATIYOR

Göktürk-2 Uydusu verileri sayesinde dünyayı gözlediklerini ve 2,5 metre çözünürlüğe kadar görebildiklerini söyleyen Güçlü, TÃœBÄ°TAK ve Aselsan iÅŸbirliÄŸi ile teknoloji ürettiklerini ve Aselsan’ın bugün Amerika’ya dahi teknoloji sattığını ifade etti. Güçlü kendisini dinleyen öğrencilere mücadeleci, sabırlı ve dürüst insan olma öğütlerini bulundu.

SöyleÅŸi sonrası BaÅŸkan Uysal bir plaket verdiÄŸi Prof.Dr. Güçlü’ye Osmanlı ÇileÄŸi hediye ederek ülkenin her zaman bilim insanlarına muhtaç olduÄŸunu hatırlattı. 

EREÄžLÄ°’DE Ä°LK KEZ YAPILAN BÄ°LÄ°M ÅžENLİĞİ DOLU DOLU

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo