14 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE HALK İFTARI

Karadeniz Ereğli’de kurulan açık hava iftar sofrasına katılan yüzlerce kişi, birlikte oruç açtı.

Gündem 5 yıl 11 ay 17 gün 32 dakika önce 1197

Haberi Paylaşın

İlçe belediyesinin her Ramazan ayında kurduğu iftar sofları geleneği sürdü. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İnönü Parkı’nda gerçekleşen iftar yemeğinde, ezanın okunmasını şehit aileleri yanı sıra yaklaşık 500 kişi ile birlikte bekledi.
Ezanın okunması beklendiği sırada Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Eşi Sevim Uysal ile beraber ziyaretçileri tek tek masalarında ziyaret eden Başkan Uysal, Ramazan ayını tebrik etti. Uysal, gazetecilere ise şunları söyledi:
YETİMLERİ… YOKSULLARI…
“Kudüs davasında Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Ramazan ayı paylaşma, dayanışma, birlik beraberlik, kardeşliğin, sevginin ve saygının doruğa ulaştığı mübarek bir aydır. Birbirimizi kırmayalım, üzmeyelim. Yetimleri, yoksulları hatırlayalım. Rabbim bizleri birlik beraberlik içinde nice Ramazan ayları ve Ramazan Bayramına da ulaştırsın. Ramazan boyunca iftarlarımız, katılımlarınızla daha bereketli olacak.”
Uysal ayrıca, şehit ailelerine hitaben konuşmasında, sahil kesiminde yapılacak olan sosyal hizmet binasının ihaleye çıktığını ve Kurban Bayramı’nda da faaliyete geçeceğini söyledi.
KATILIM
İftar yemeğine İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz ve Garnizon Komutanı Vekili Dnz. Pd Albay Deniz Türker, Kdz. Ereğli Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüven, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

EREĞLİ’DE HALK İFTARI

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 32 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
10 saat 44 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 22 saat 45 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 13 saat 38 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 19 saat 12 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 18 saat 13 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 6 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 8 saat 50 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 21 saat 39 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
13 saat 20 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !