14 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE GURBETÇİLER GECESİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Çevre ve Yaşam 5 yıl 8 ay 26 gün 13 dakika önce 610

Haberi Paylaşın

Yaşamlarını Dünya’nın değişik ülkelerinde sürdüren, tatilleri içinse memleketleri Karadeniz Ereğli’ye gelen gurbetçiler için yemekli gece etkinliği gerçekleştirildi.

İlçe Belediyesi’nce belediye uhdesindeki kamp tesisinde düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 4’üncü kez gurbetçilerle bir araya geldiklerini söyledi. Gurbetteki özelikle genç nesle seslenen Uysal, şu ifadeleri kullandı:
“ASİMİLE OLMAYIN, KÖKLERİNİZDEN KOPMAYIN”
“60’lı yıllardan itibaren gurbete çıkan büyüklerimiz. Onlardan Allah razı olsun. Bütün sıkıntıları onlar çektiler. O sayede 2. ve 3. kuşaklar rahat ettiler. Sizlerin yetiştirdiği nesil rahat etti ve sizlerle gurur duyuyorum. Sevgili gençler sizlere sesleniyorum, bulunduğunuz ülkelerde özellikle o ülkenin dilini öğrenin, komşuluk bağlarınızı, akrabalık bağlarınızı, sohbetinizi o ülkenin insanlarıyla artırın. Orada siyasi yapılara girin. Ancak asla asimile olmayın, köklerinizden kopmayın. Allah sizlerin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim sizlerin hasretini kolay kılsın. Çıkacağınız yolculukta sağlık sıhhat diliyorum.”

“MESUT ÖZİL AÇIKLAMASI”
Alman Milli takımını bıraktığını açıklayan Devrek’li futbolcu Mesut Özil’e destek te isteyen Uysal, şu sözlerle konuştu:
“Biliyorsunuz, yakında bir dünya kupası bitti. Orada bizim Almanya forması giyen evladımız Mesut Özil vardı. Ona duruşundan dolayı, Sadece günahı derseniz Sayın Cumhurbaşkanımızla resim çektirmek. Mesut Özil evladımıza ve Cumhurbaşkanımıza bir alkış rica ediyorum. Mesut Özil’e bizler sahip çıkarız. O bizim evladımız. Dik duruşu için kendisini tebrik ediyor ve Kdz. Ereğli’den selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

KARAKULAK: ÖRNEK OLSUN
Geceye katılan Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Başkan Hüseyin Uysal’a teşekkür ederek şunları kaydetti:
“Burada bulunan tüm gurbetçilerimiz ve dünyadaki gurbetçilerimiz adına, düzenlenen bu organizasyon için Belediye Başkanımız Op. Dr. Hüseyin Uysal’a teşekkür ediyorum. Avrupa Zonguldaklılar Derneğine adına da ayrıca yürekten teşekkür ediyorum. Hatasız ve kusursuz bir organizasyon meydana getirmişler. Belediye Başkanımız Uysal, Ereğli’de 4 yıldır bu işi çok güzel bir şekilde gerçekleştiriyor. Bu organizasyonun Zonguldak’ımızın diğer ilçelerine de örnek olmasını diliyorum. 500 bin Zonguldaklı gurbetçimizin bulunduğu Zonguldak’ımızın il ve diğer ilçelerinde de bu organizasyonların yapılmasını talep ediyoruz.”
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın 4 yıllık görev süresinde ilçede gerçekleştirilen hizmetleri anlatan sinevizyon gösterimini izleyen gurbetçiler, Belediye Folklor ekiplerinin gösterisi ve Faslı Şahane grubunun seslendirdiği türkülerle stres atıp, davul-zurna eşliğinde gönüllerince eğlendiler.
Gece, havai fişek gösterileri ile son buldu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 40 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 15 saat 52 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 22 saat 53 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 19 saat 57 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 19 saat 31 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 13 saat 46 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 14 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 18 saat 21 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
19 saat 20 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 21 saat 47 dakika önce KAZA ; 2 YARALI