13 o C Kdz. Ereğli

Ereğli’de dolandırıcılık iddiası!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, satın aldığı kurbanlıkların bedelini ödemediği gerekçesiyle dolandırıldığını iddia eden kadın, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Asayiş 6 yıl 6 ay 26 gün 16 saat 27 dakika önce 1547

Haberi Paylaşın

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Süleymanbeyler Köyü Subaşı Mahallesi’nde kasap dükkanı işleten Halime Sevim’in (53) oğlu Savaş Sevim (30), annesi ile birlikte geldiği Ereğli Adalet Sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan A. K’nın, talep ettiği 6 adet kurbanlık danaya karşılık kendilerine 61 bin lira borçlandığını söyledi.

Sevim, bu paranın bin lirasını tahlis ettiklerini, gerisini ise alamadıklarını belirterek, şöyle dedi:

“A.K. isimli şahıs, bize gelerek, ağabeyinin doktor olduğunu, ABD’de görev yaptığını, kendisi için kurban keseceğini, bunun yanı sıra 5 ayrı doktora da hisse yaptığını söyledi. Bizden 6 adet kurbanlık hayvan talebinde bulundu. Kendisine danaları gösterdik, beğendi ve teslim ettik. Aradan geçen 3 gün sonra ise bizden aldığı danaları Zonguldak’taki bir kasaba yarı fiyatına sattığını öğrendik. Daha sonra da bize, eşi ve kendi adına düzenlenmiş bir senet verdi. Ancak söz verdiği günlerde ödemelerini yapmayarak her hafta erteledi. Babam, alacağımızı istemek üzere bir arkadaşıyla yanına gittiğinde ise belinden silahı çıkararak ’sizi de vururum, kendimi de vururum’ diyerek tehditte bulunmuş, ödeyecek gücünün olmadığını söylemiş. Daha sonra ulaştığımız doktor ağabeyi ise konunun kendisi ile alakası olmadığını ifade etti. Bizim dışımızda 5-6 kişiyi daha dolandırdığını öğrendik. Hala peşinde koşturuyoruz ancak paramızı alamadık, mağduruz. Bir şekilde mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bugün de Savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Anne Sevim ile oğlu, açıklamalarının ardından şikayet dilekçeleri ile birlikte Adalet Sarayı’na girdiler.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 19 saat 52 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 11 saat 4 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 18 saat 5 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 15 saat 9 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 14 saat 43 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 12 saat 22 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 8 saat 58 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 19 saat 26 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 13 saat 33 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 16 saat 59 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI