13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE BÜTÇE FARKI 12 MİLYON 388 BİN LİRA

Gündem 5 yıl 5 ay 25 gün 5 saat 3 dakika önce 1155

Haberi Paylaşın

*Belediye bütçe giderlerinin 172 milyon 687 bin lira, bütçe gelirlerinin ise 160 milyon 299 lira olduğu duyuruldu.
*Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın Kızılcapınar Barajı'ndan gelen içme suyuna Ereğli Belediyesi'nin katkı payı ödemeyeceğini bildirdi.

Ereğli Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.

Uysal, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplantının ilk oturumunda gündem dışı konuşmasında, Erdemir uhdesindeki barajdan gelen şebeke suyuna katkı payı ödemeyeceğini söyledi. Kurum ile varılan iyi ilişkilerin etkili olduğunu aktaran Uysal, katkı payının 10 milyon dolar tutarında olduğunu da ifade ederek, şöyle dedi:

ERDEMİR’DEN ÖNEMLİ KATKI...
“Kızılcapınar Barajı’nın gerek kamulaştırması gerekse inşaat faaliyetleri Erdemir tarafından yapılmıştır. Burada içme suyu kullanma hakkımız ise yüzde 29'dur. Erdemir; belediye ve Devlet Su İşleri arasında imzalanan protokol ile bizden hiçbir katkı payı almayacak. Katkı payı olan 10 milyon doları almadan içme suyunun yüzde 29'nu kullanma hakkını Ereğli Belediyesi'ne verdiler. Önümüzdeki günlerde iyi ilişkiler çerçevesinde görüşmelerimiz devam sürecek.”

BÜTÇE FARKI 12 MİLYON 388 BİN LİRA
Gündem maddeleri arasında dikkat çeken 3 madde olan; belediye 2019 yılı performans görüşmeleri, belediye 2019 yılı ve izleyen 2 yılı gelir-gider bütçeleri ile finansman ekonomik sınıflandırılması bütçesinin görüşülmesi, belediyenin 2018 mali yılı gelir tarifesine ilave yapılmasının görüşülmesi masaya yatırıldı.
Bütçe giderlerinin 172 milyon 687 bin lira, bütçe gelirlerinin ise 160 milyon 299 lira olduğu duyuruldu. Gelir ve gider bütçeleri arasındaki fark olan 12 milyon 388 bin liranın İller Bankası borçlanması ile karşılanacağını tahmin edildiğini aktarıldı.
Bu madde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Öte yandan, diğer gündem maddeleri de ilgili komisyonlara incelenmek üzere sevk edildi. Meclis üyeleri Yusuf Kalay (AKP), Sibel Yıldız (CHP) ve Sertan Ocakcı’nın (CHP) şehir dışında oldukları gerekçesi ile katılmadığı Meclis Toplantısı, sonraki gün (8 Kasım) görüşülmek üzere kapatıldı.

Öte yandan, Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı CHP’li Buket Müftüoğlu’da takip etti.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 7 saat 25 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 22 saat 37 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 5 saat 38 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 2 saat 42 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 2 saat 16 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 23 saat 55 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 20 saat 31 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 6 saat 59 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 1 saat 6 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 4 saat 32 dakika önce KAZA ; 2 YARALI