Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE BÜTÇE FARKI 12 MİLYON 388 BİN LİRA

EREĞLİ’DE BÜTÇE FARKI 12 MİLYON 388 BİN LİRA

*Belediye bütçe giderlerinin 172 milyon 687 bin lira, bütçe gelirlerinin ise 160 milyon 299 lira olduÄŸu duyuruldu.
*Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın Kızılcapınar Barajı'ndan gelen içme suyuna Ereğli Belediyesi'nin katkı payı ödemeyeceğini bildirdi.

EreÄŸli Belediyesi Kasım ayı OlaÄŸan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Hüseyin Uysal baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirildi.

Uysal, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplantının ilk oturumunda gündem dışı konuÅŸmasında, Erdemir uhdesindeki barajdan gelen ÅŸebeke suyuna katkı payı ödemeyeceÄŸini söyledi. Kurum ile varılan iyi iliÅŸkilerin etkili olduÄŸunu aktaran Uysal, katkı payının 10 milyon dolar tutarında olduÄŸunu da ifade ederek, şöyle dedi:

ERDEMÄ°R’DEN ÖNEMLÄ° KATKI...
“Kızılcapınar Barajı’nın gerek kamulaÅŸtırması gerekse inÅŸaat faaliyetleri Erdemir tarafından yapılmıştır. Burada içme suyu kullanma hakkımız ise yüzde 29'dur. Erdemir; belediye ve Devlet Su Ä°ÅŸleri arasında imzalanan protokol ile bizden hiçbir katkı payı almayacak. Katkı payı olan 10 milyon doları almadan içme suyunun yüzde 29'nu kullanma hakkını EreÄŸli Belediyesi'ne verdiler. Önümüzdeki günlerde iyi iliÅŸkiler çerçevesinde görüşmelerimiz devam sürecek.”

BÜTÇE FARKI 12 MİLYON 388 BİN LİRA
Gündem maddeleri arasında dikkat çeken 3 madde olan; belediye 2019 yılı performans görüşmeleri, belediye 2019 yılı ve izleyen 2 yılı gelir-gider bütçeleri ile finansman ekonomik sınıflandırılması bütçesinin görüşülmesi, belediyenin 2018 mali yılı gelir tarifesine ilave yapılmasının görüşülmesi masaya yatırıldı.
Bütçe giderlerinin 172 milyon 687 bin lira, bütçe gelirlerinin ise 160 milyon 299 lira olduÄŸu duyuruldu. Gelir ve gider bütçeleri arasındaki fark olan 12 milyon 388 bin liranın Ä°ller Bankası borçlanması ile karşılanacağını tahmin edildiÄŸini aktarıldı.
Bu madde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Öte yandan, diÄŸer gündem maddeleri de ilgili komisyonlara incelenmek üzere sevk edildi. Meclis üyeleri Yusuf Kalay (AKP), Sibel Yıldız (CHP) ve Sertan Ocakcı’nın (CHP) ÅŸehir dışında oldukları gerekçesi ile katılmadığı Meclis Toplantısı, sonraki gün (8 Kasım) görüşülmek üzere kapatıldı.

Öte yandan, Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Aday Adayı CHP’li Buket MüftüoÄŸlu’da takip etti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo