13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE ‘BAYRAM’ COŞKUSU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Gündem 5 yıl 9 gün 4 saat önce 1006

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan ettiği gün, yurtta olduğu oyduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de coşku ile kutlandı. Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından 23 Nisan kutlamalarının ikinci bölümü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda düzenlendi.
Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törenlerde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, tören konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini çocuklara armağan ettiğini belirterek şöyle dedi:
“Siz milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve uyumlu bireyler olarak hayatınıza devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Hedefimiz, sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde, bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliğinin değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağı olacaksınız. Türkiye’miz gelecekteki güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna omuzlarınızda yükselecektir.”
Programda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Özden Yazıcıoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışmalarda şiir birincisi olan ilkokul öğrencisi Ecrin Bozkurt, şiirini söyledi. Berin Akkor ise kendisini birinci yapan kompozisyonunu okudu. Kutlama programında, Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Savaş Öztürk yönetimindeki Kepez İlkokulu Öğrencileri halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, “Türk Çocuğu” gösterisiyle son buldu. Gösteri ise izleyemeye değer türdendi.

EREĞLİ’DE ‘BAYRAM’ COŞKUSU

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 7 saat 50 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 23 saat 2 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 6 saat 3 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 3 saat 7 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 2 saat 41 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 20 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 20 saat 56 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 7 saat 24 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 1 saat 31 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 4 saat 57 dakika önce KAZA ; 2 YARALI