13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE 500 KİŞİLİK ‘DEV’ BULUŞMA

Atama bekleyen öğretmen adaylarına seslenen 48 yıllık emekli öğretmen Muzaffer Yavuz, “Eğitim fakültelerinden mezun olan pek çok kişi açlık ve sefalet ile karşı karşıya geliyor. Bunun, sadece siyasi yönlendirme ile sonuçlanabileceği inancında olan bir kişiyim” dedi.

Eğitim 6 yıl 10 ay 4 saat 29 dakika önce 1654

Haberi Paylaşın

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, “Kastamonu; Göl-Köy Eğitmen Kursu, Köy Enstitüsü, İlköğretmen Okulu, Öğretmen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi Vakfı’nın” organize ettiği ile geleneksel mezunlar buluşması gerçekleştirildi. Kaymakamlık Hizmet binası Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Emekli öğretmenler, Anıt’a çelenk sundu.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN ADAYLARINA SESLENDİ
Düzenleme Kurulu Karadeniz Ereğli Komite Başkanı Muzaffer Yavuz, tören öncesi gazetecilere açıklamasında, atama bekleyen genç öğretmen adaylarının durumunu üzücü bulduğunu söyledi. Bunda siyasi unsurların ekişi olduğunu öne süren Yavuz, şöyle dedi:
“Eğitim fakültelerinden mezun olan pek çok kişi açlık ve sefalet ile karşı karşıya geliyor. Bunun, sadece siyasi yönlendirme ile sonuçlanabileceği inancında olan bir kişiyim. İsterim ki okulları bitiren bir insan geleceği emin adımlarla ümitli bir şekilde atanabilsin, ekmek kavgasında yerine alabilsin. Atama bekleyen öğretmen adaylarına sabır dilemekten başka bir şey diyemiyorum. Ama hayat kavgasında, başka seçenekler arayabileceklerse denesinler ama bu durum çok üzücü bir durumdur.”
“DÜNYA EĞİTİM TARİHİNDE YALNIZCA BİZE ÖZGÜ BİR UYGULAMADIR”
Önceki dönem ’Kastamonu Göl-Köy Eğitim Kursu, Köy Enstitüsü İlk Öğretmen Okulu, Öğretmen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi Sosyal ve Dayanışma Vakfı’ başkanı Ahmet Kahveci ise Öğretmen Lisesi ve özellikle Köy Enstitülerinin önemini anlattığı konuşmasında şu sözlerle konuştu:
“Vakıf, bütünsel bir eğitim kurumudur. Biliyorsunuz ki Köy Enstitüleri Türkiye’de çağdaşlaşma, Cumhuriyetin aydınlanma yolunda atılmış en büyük adımdır. Bu, dünya eğitim tarihinde yalnızca bize özgü bir uygulamadır. Aramızda, Göl çıkışlı yazarlarımız var. Yazarlar kitaplarını imzalayacaklar. Bende aynı zamanda o yazarlardan birisiyim. Bu toplantının sonunda, bir sonraki nerede toplantı yapılacaksa tartışarak bunun kararını burada vereceğiz. Ardından ise vedalaşıp Ereğli’den ayrılacağız.”
Ereğli toplantısına Sinop, Bartın ve Zonguldak bölgesini kapsayan ancak yıllar içinde ülke geneline yayılan, 50 kişisi ise Karadeniz Ereğli’den olan yaklaşık 500 kişi katıldı.
Tören sonunda Ereğli Halk Eğitim Merkezi Kız Folklor ekibinin hazırladığı halk dansı izletildi. Öte yandan, gurubun, gün içinde çeşitli aktiviteler gerçekleştirecekleri kaydedildi.

EREĞLİ’DE 500 KİŞİLİK ‘DEV’ BULUŞMA

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 7 saat 17 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
22 saat 29 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 2 saat 34 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 2 saat 8 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 23 saat 47 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 20 saat 23 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 5 saat 30 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
2 gün 6 saat 51 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 58 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 39 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !