Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE 500 KİŞİLİK ‘DEV’ BULUŞMA

EREÄžLÄ°’DE 500 KİŞİLÄ°K ‘DEV’ BULUÅžMA

Atama bekleyen öğretmen adaylarına seslenen 48 yıllık emekli öğretmen Muzaffer Yavuz, “EÄŸitim fakültelerinden mezun olan pek çok kiÅŸi açlık ve sefalet ile karşı karşıya geliyor. Bunun, sadece siyasi yönlendirme ile sonuçlanabileceÄŸi inancında olan bir kiÅŸiyim” dedi.


EREÄžLÄ°

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, “Kastamonu; Göl-Köy EÄŸitmen Kursu, Köy Enstitüsü, Ä°lköğretmen Okulu, Öğretmen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi Vakfı’nın” organize ettiÄŸi ile geleneksel mezunlar buluÅŸması gerçekleÅŸtirildi. Kaymakamlık Hizmet binası Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. Emekli öğretmenler, Anıt’a çelenk sundu.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN ADAYLARINA SESLENDİ
Düzenleme Kurulu Karadeniz Ereğli Komite Başkanı Muzaffer Yavuz, tören öncesi gazetecilere açıklamasında, atama bekleyen genç öğretmen adaylarının durumunu üzücü bulduğunu söyledi. Bunda siyasi unsurların ekişi olduğunu öne süren Yavuz, şöyle dedi:
“EÄŸitim fakültelerinden mezun olan pek çok kiÅŸi açlık ve sefalet ile karşı karşıya geliyor. Bunun, sadece siyasi yönlendirme ile sonuçlanabileceÄŸi inancında olan bir kiÅŸiyim. Ä°sterim ki okulları bitiren bir insan geleceÄŸi emin adımlarla ümitli bir ÅŸekilde atanabilsin, ekmek kavgasında yerine alabilsin. Atama bekleyen öğretmen adaylarına sabır dilemekten baÅŸka bir ÅŸey diyemiyorum. Ama hayat kavgasında, baÅŸka seçenekler arayabileceklerse denesinler ama bu durum çok üzücü bir durumdur.”
“DÃœNYA EĞİTÄ°M TARÄ°HÄ°NDE YALNIZCA BÄ°ZE ÖZGÃœ BÄ°R UYGULAMADIR”
Önceki dönem ’Kastamonu Göl-Köy EÄŸitim Kursu, Köy Enstitüsü Ä°lk Öğretmen Okulu, Öğretmen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi Sosyal ve Dayanışma Vakfı’ baÅŸkanı Ahmet Kahveci ise Öğretmen Lisesi ve özellikle Köy Enstitülerinin önemini anlattığı konuÅŸmasında ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Vakıf, bütünsel bir eÄŸitim kurumudur. Biliyorsunuz ki Köy Enstitüleri Türkiye’de çaÄŸdaÅŸlaÅŸma, Cumhuriyetin aydınlanma yolunda atılmış en büyük adımdır. Bu, dünya eÄŸitim tarihinde yalnızca bize özgü bir uygulamadır. Aramızda, Göl çıkışlı yazarlarımız var. Yazarlar kitaplarını imzalayacaklar. Bende aynı zamanda o yazarlardan birisiyim. Bu toplantının sonunda, bir sonraki nerede toplantı yapılacaksa tartışarak bunun kararını burada vereceÄŸiz. Ardından ise vedalaşıp EreÄŸli’den ayrılacağız.”
EreÄŸli toplantısına Sinop, Bartın ve Zonguldak bölgesini kapsayan ancak yıllar içinde ülke geneline yayılan, 50 kiÅŸisi ise Karadeniz EreÄŸli’den olan yaklaşık 500 kiÅŸi katıldı.
Tören sonunda Ereğli Halk Eğitim Merkezi Kız Folklor ekibinin hazırladığı halk dansı izletildi. Öte yandan, gurubun, gün içinde çeşitli aktiviteler gerçekleştirecekleri kaydedildi.

 

EREÄžLÄ°’DE 500 KİŞİLÄ°K ‘DEV’ BULUÅžMA

Atama bekleyen öğretmen adaylarına seslenen 48 yıllık emekli öğretmen Muzaffer Yavuz, “EÄŸitim fakültelerinden mezun olan pek çok kiÅŸi açlık ve sefalet ile karşı karşıya geliyor. Bunun, sadece siyasi yönlendirme ile sonuçlanabileceÄŸi inancında olan bir kiÅŸiyim” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo