Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'YE MAVİ BAYRAK !

EREÄžLÄ°'YE MAVÄ° BAYRAK !

Kdz. Ereğli Sevgi ve Barış Plajları Mavi Bayrak ödülüne kavuştu.


Uluslararası Çevre EÄŸitim Vakfı tarafından Mavi Bayrak ile ödüllendirilen Kdz. EreÄŸli Sevgi ve Barış Plajları ödülüne kavuÅŸtu. Vakfın BaÅŸkanı Eski Turizm Bakanı Doç. Dr. Abdulkadir AteÅŸ, Mavi Bayrak ödülü belgesini Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık’a verdi, tören sonrası mavi bayrak göndere çekildi. Eski Turizm Bakanı AteÅŸ, EreÄŸli’nin Ä°l olmayı hak ettiÄŸini söyledi. Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, 4 yıllık bir uÄŸraşın ardından Zonguldak’ta tek Mavi Bayrak ödüllü plaj olmanın gururunu yaÅŸadıklarını belirterek, “Mavi Bayrak EreÄŸli’mize ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2023 Mavi Bayrak ödülü kazanan plajların açıklanmasının ardından, bu ödülü kazanan Zonguldak’ın tek mavi bayraklı plajları Kdz. EreÄŸli Belediyesi Sevgi ve Barış Plajları ödülüne kavuÅŸtu, düzenlenen törenle mavi bayrak göndere çekildi.

Barış Plajı’nda düzenlenen törene; Eski Turizm Bakanı TÃœRÇEV Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Doç. Dr. Abdulkadir AteÅŸ,  TÃœRÇEV Genel Müdürü Murat YiÄŸitol, TÃœRÇEV Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almila Kından Cebbari, Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık ve eÅŸi Kadın Gücü Kooperatifi BaÅŸkanı Neriman Posbıyık, Ä°l Turizm Müdürü Taner Dursun, Bölge Liman BaÅŸkanı Bülent TaÅŸdemir, Müze Müdürü Ahmet Mercan, Ä°lçe SaÄŸlık Müdürü Dr. Sezer Çetinkaya, Åžoförler ve Otomobilciler Odası BaÅŸkanı Cevdet Civelek, muhtarlar, STK temsilcileri, belediye baÅŸkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

ESKÄ° BAKAN ATEÅž: EREÄžLÄ° Ä°L OLMAYI HAKEDÄ°YOR

Eski Turizm Bakanı TÃœRÇEV BaÅŸkanı Doç. Dr.  Abdulkadir AteÅŸ törende yaptığı konuÅŸmada EreÄŸli’yi Mavi Bayrak ödülü aldığı için kutladı ve kentin Ä°l olmayı hak ettiÄŸini söyledi.

Ateş, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ãœlkemizin bir cennet köşesinde bulunmaktan çok mutluyum. Mavi Bayrak uygulamasını 30 yıl önce bakan olduÄŸum dönemde baÅŸlattık. Bu bayrak bir ülkenin sadece sularının deÄŸil aynı zamanda yeÅŸilinde, insanlarının çevreye, ekolojiye verdiÄŸi önem açısından önemli bir simgedir. Evet ÅŸu anda bu güzel plajımızda mavi bayrak dalgalandıracağız. Bir plaja, hem ulusal, hem uluslararası denetimlerden geçerek 33 ayrı kriteri var. Bu kriterleri kazanmak epey alın teri istiyor. Bu konuda Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık’ı ve çalışma arkadaÅŸlarını kutluyorum. 4 yıldır sürdürdükleri çalışma sonunda Mavi Bayrağı kazandılar.

Zamanımız çok az. Dünyayı kurtarabilmek, çevremizi daha saÄŸlıklı hale getirebilmek için zaman hızlı biçimde aleyhimize iÅŸliyor. Bunu durdurabilmek için hepimizin hep birlikte gayret göstermesi gerekiyor.  Bu çabayı gösteren Kdz. EreÄŸli halkının duyarlı olduÄŸunu görüyorum. Ä°nÅŸallah yakında da Ä°l olur diye bekliyorum ben. Bunu hak ettiÄŸini görüyorum. DoÄŸayı ve faaliyetleri görüyorum.  Bütün bunları görünce daha büyük bir payeyi hak ettiÄŸini düşünüyorum.  Bu ilçenin Ä°l olmasına yönelik inancımızı Ankara’da da dile getirmeye çalışacağım.”

BAÅžKAN POSBIYIK: EREÄžLÄ°’YE HAYIRLI OLSUN

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 4 yıllık bir çalışmanın ardından Belediye Plajlarına Mavi Bayrak kazandırmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bugün, bölgenin ve EreÄŸli’nin turizm alanındaki marka deÄŸeri açısından çok önemli bir açılışta birlikteyiz. 2 Plaj, arada memurların kamp alanı, Aqua Park ve çok büyük bir mesire alanı. Bu plajların en büyük özelliÄŸi plajlara girerken ücret ödemek yok. Sevgi Plajı’nda her ÅŸey bedava, isteyen evden yiyeceÄŸini getirebilir. Barış Plajı’nda ucuza yiyecek, içecek satışı var. Mesire Alanı tamamen halka açık.

Sevgi Barış Plajı ve Dostluk Mesire alanını 2020 yılında planlayarak, yaz aylarında vatandaÅŸlarımızın ve turistlerin faydalanabileceÄŸi bir tesis haline getirdik.. 2021 yılında Barış Plajımıza Aquapark ‘ı ekledik. Halkımız tarafından çok büyük ilgi gördü, yaz aylarında çocuklarımız günün her saatinde burada coÅŸkuyla eÄŸleniyorlar. Ardından;  geçen sene, turizm belgemizi aldık.

Bu çalışmalarla her kesime hitap eden, iÅŸletme kalitesi ve sosyal donanımı yüksek, engelli dostu koÅŸulları ile bölgenin en iyisi olan bir tesis ortaya çıkardık.  Toplam büyüklüğü 40 dönüm bir alandan bahsediyoruz.

-CAZÄ°BE MERKEZÄ° HALÄ°NE GELDÄ°-

Burası sadece EreÄŸli’den deÄŸil, Ankara’dan, Ä°stanbul’dan, çevre illerden de gelen yerel turistler tarafından öncelikli tercih edilen, bölgenin cazibe merkezi haline geldi.  Bu sene ise Mavi Bayrak ile ilgili hedefimizi gerçekleÅŸtirmenin mutluluÄŸunu yaşıyoruz.

Dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden mavi bayrak; oldukça önemli bir etiket. Türkiye'de bu konuya önem veriyor ve her geçen yıl mavi bayraklı plaj sayısı artıyor. Mavi bayrağı gördüğünüz bir tesiste gönül rahatlığı ile denize girebiliyorsunuz. 

Ancak bu bayrak kolay verilmiyor, çeÅŸitli deÄŸerlendirmeler, sene içerisinde denizimizden numuneler alınıyor.  Sevgi ve Barış Plajlarımız; TURÇEV yetkilileri tarafından 33 ayrı kritere göre deÄŸerlendirilip, geçmiÅŸe dönük 4 yıllık su analizleri alınarak gerekli kontroller yapıldı. Ve ulusal ve uluslararası jüri süreçlerinin onayından da geçerek plajlarımız Mavi Bayrak ödülünü dalgalandırmaya hak kazanmıştır. Sevgi ve Barış plajlarımız artık ilimizin tek Mavi Bayrak ödüllü plajı...

Belediye olarak her sene çevre ile ilgili birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Mavi Bayrak ödülümüz ile birlikte bu konularla ilgili farkındalık çalışmalarımızı arttırarak, halkımızı bilinçlendirmeye devam ececeğiz.

-SANAYÄ° KENTÄ°NDE TURÄ°ZM HAREKETÄ° BAÅžLATTIK-

1994 yılında Belediye BaÅŸkanı olduÄŸumda ilk verdiÄŸim demeç, ‘Burası sanayi kenti ama sanayi kentinde turizm hareketi de geliÅŸebilir. Ben bu konuda iddialıyım ve Kdz. EreÄŸli’de turizmi geliÅŸtireceÄŸim’ diye söz vermiÅŸtim. Bu sözümü de adım adım yerine getirmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum.

Sayın Bakanım Allah aÅŸkına ÅŸu EreÄŸli’ye bakın. Nüfusu vilayetten fazla, ekonomik, sosyal olayları birçok ilden fazla. Mavi Bayrağını dikmiÅŸ, festivaller, eÄŸlenceler kenti. Azerbaycan’dan, Ä°ran’dan insanlar buraya eÄŸlenmeye geliyor.  Ä°skenderun’dan, TekirdaÄŸ’dan buraya geliyorlar EreÄŸli’yi görelim diye.  Siz olsanız, her ÅŸeyiyle mükemmel olan bu ÅŸehre Ä°l olma hakkını vermez misiniz? Bu konuda yarın ayrıntılı bir basın açıklaması yapacağım.

Mavi Bayrak plajlarımıza ve EreÄŸli’ye hayırlı olsun. GüneÅŸin sarısı, ormanın yeÅŸili, denizin mavisinin orijinal renkleri sadece Kdz. EreÄŸli’de bulunur. EreÄŸli’yi görmeden ölmek öbür dünyaya eksik gitmek demektir. “

DURSUN: EREÄžLÄ°’YÄ° KUTLUYORUM

Törende bir konuÅŸma da Ä°l Turizm Müdürü Taner Dursun yaptı. EreÄŸli’yi aldığı Mavi Bayrak ödülü için kutlayan Dursun, ÅŸunları söyledi:

“Ä°l Turizm Müdürü Taner Dursun, Mavi Bayraklı plaj ve marinalar Çevre EÄŸitim Vakfı tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılarak tüm dünyaya duyurulmaktadır.  Birbirinden farkı kriterleri olan Mavi Bayrak özetle, yüzme amacıyla kullanılan suyun niteliÄŸi, çevresel eÄŸitim ve bilgilendirme çalışmalarının yönlendirilmesi gibi, plaj düzeni ve emniyetinin saÄŸlanması ve çevre yönetim gibi kriterlerin yerine getirilmesi halinde mavi bayrak verilmektedir.

Bakanlığımız tarafından 2023 Mavi Bayrak ödülleri açıklandı. Benzersiz güzelliÄŸi olan ülkemiz Mavi Bayrak’ta dünya üçüncüsü olmuÅŸtur.  551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi  ve 10 bireysel yat mavi bayrak almaya hak kazanmıştır. Bu mavi bayrağın dalgalanacak olması ile Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanlığı Sevgi ve Barış Plajları’nda TÃœRÇEV koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak programında yüksek standartları yakalayarak çevre ödülü olan Mavi Bayrak ödülüne sahip olmuÅŸtur. Huzurlarınızda kurumum adına baÅŸta Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık ve ekibi olmak üzere emeÄŸi geçenlere şükranlarımı ve tebriklerimi sunuyorum.  Bu tür çabaların artarak çoÄŸalmasını temenni ediyorum.”

KonuÅŸmaların ardından Mavi Bayrak hep birlikte göndere çekildi. Eski Turizm Bakanı Doç.Dr. Abdulkadir AteÅŸ, mavi bayrak ödülü belgesini Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık’a verdi. TÃœRÇEV heyeti daha sonra BaÅŸkan Posbıyık’ı makamında ziyaret etti. BaÅŸkan Posbıyık, ziyaretin anısına konuklarına çeÅŸitli hediyeler takdim etti.

EREÄžLÄ°'YE MAVÄ° BAYRAK !

Kdz. Ereğli Sevgi ve Barış Plajları Mavi Bayrak ödülüne kavuştu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo